Salut detecta 95 positius a la residència Sant Josep de Puig-reig i 44 a la Mont-Martí

Una part important dels positius detectats a Puig-reig l’última setmana surten de les dues residències del poble. Ho ha constatat l’alcalde, Josep Maria Altarriba, aquest matí, i també ha advertit que els més de 150 positius que Salut ha comptat en l’última setmana creixeran més quan s’hi incorporin els resultats de les últimes hores.

Pel que fa a les residències, segons ha pogut confirmar l’Aquí Berguedà a través del departament de Salut, a la Sant Josep s’hi ha detectat 73 residents i 22 treballadors positius, mentre que a la Mont-Martí hi ha 24 residents contagiats i 20 treballadors. L’alcalde ha matisat fa unes hores que, per sort, la majoria de casos són asimptomàtics i, tot i que la situació és complicada des del punt de vista de salut, ara el que més preocupa són les suplències del personal afectat.

En total hi ha 42 treballadors entre les dues residències que han donat positiu i que, per tant, han hagut d’agafar la baixa i hauran d’estar unes setmanes confinades. Per això, l’Ajuntament i les direccions de les residències ja ha activat els contactes amb agents com l’Agència de Desenvolupament o el Departament de Salut per omplir les vacants de personal provocades pel Covid el més aviat possible. Amb tot, l’alcalde ha recalcat que “és complicat perquè hi ha moltes residències afectades i cada cop costa més trobar professionals”.

Les dues residències de Puig-reig són, ara mateix, les més grans de la comarca pel que fa a usuaris. Totes dues superen amb escreix el centenar de residents i ronden la vuitantena de treballadors.