S’estrena ‘Cinquanta i mig’ de Lluís Gual, la sardana dels 50 anys de Berga Ciutat Pubilla de la Sardana

‘Cinquanta i mig’, estrenada. La segona sardana del jove músic de Berga Lluís Gual va veure la llum aquest dissabte, dins el concert de commemoració dels 50 anys de Berga Ciutat Pubilla de la Sardana, de l’any 1970. La Cobla Mediterrània va interpretar la peça al convent de Sant Francesc, a l’inici de la segona part d’un concert d’onze temes dirigit per Bernat Castillejo.

A banda de la creació de Lluís Gual, el concert va comptar amb la interpretació de temes de Josep Maria Bernat, Conrad Saló, Joaquim Serra, Jordi Molina, Pitu Chamorro, Montserrat Pujolar, Pablo Sorozábal, Fèlix Martínez Comín, Ricard Viladesau i Francesc Mas Ros.

La Colla Cim d’Estela, organitzadora de l’aniversari, va encarregar la sardana de l’efemèride a Lluís Gual a principis del 2020. La peça s’hauria d’haver estrenat el març, però la pandèmia ha endarrerit el calendari previst fins aquest octubre. La colla sardanista va obsequiar el jove músic amb una placa commemorativa del 50è aniversari, amb un gravat del pintor Rafael de Soto.

X