Dirigents municipals demanen que s’estudiï una gestió pública de l’abocador del Berguedà

L’alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, va proposar aquest dimarts a la trobada d’alcaldes del Berguedà que s’explori la possibilitat d’una gestió pública de l’abocador comarcal de Font Ollera. Altarriba ho veu com “una manera d’abaratir costos del sistema de recollida”, un dels principals maldecaps del govern comarcal mentre no arriben els ajuts de Diputació i l’Agència Catalana de Residus.

El president del Consell, Josep Lara, i el conseller de Medi Ambient, Vicenç Linares, van aprovar la idea d’estudiar-ho. Lara no hi veu “cap problema” i Linares diu que ja ho va proposar en alguna reunió de residus: “Veig que algú em va agafar la paraula”.

El Consell Comarcal va explorar un model mixt de gestió del cicle de residus

L’alcalde de Gironella i expresident del Consell, David Font, també era a la reunió i va aprofitar el debat per recordar que, durant el seu mandat, ja es va estudiar un model mixt de gestió de tot el cicle de residus.

Font va explicar que aleshores es contemplava un 51% de capital públic del Consell Comarcal i un 49% privat. D’aquesta manera, més de la meitat dels beneficis de la recollida de residus tornarien a l’administració: “Si és cert el rumor que, darrere els residus, qui fa negoci és l’empresa privada, així els diners tornarien al Consell i revertirien en la comarca”.

ERC presenta una moció aquest dimecres al ple

El grup comarcal d’Esquerra Republicana presenta aquest dimecres una moció al ple del Consell per forçar que el govern faci “els estudis necessaris per sospesar la viabilitat de la gestió pública de l’abocador comarcal”.

Segons el text de la moció, els republicans defensen que “la reducció de la utilització de l’abocador és essencial. ERC considera que “aquesta reducció va en contra de la cerca de beneficis econòmics” i, per això, entenen que la gestió de l’abocador ha de ser 100% pública. Els grups comarcals debatran sobre la proposta al ple d’aquest dimecres a la tarda.

X