Cicle Tardor AJBerga

Residus, Berga

El Consell estudia distribuir cubells per a la resta a Berga en lloc de les bosses amb xip actuals

El Consell estudia distribuir cubells per a la resta a Berga en lloc de les bosses amb xip actuals

El Consell Comarcal del Berguedà i l’Ajuntament de Berga estudien la possibilitat de canviar les actuals bosses amb xip per llançar la fracció de resta per cubells com els que hi ha a la resta de pobles del porta a porta. El conseller de Medi Ambient, Vicenç Linares, ho ha fet públic aquest dimecres al ple comarcal d’octubre, després que ERC hagi presentat una moció que valori el cost econòmic de l’actual sistema comparat amb una hipotètica implementació del sistema amb cubell.

Linares ha explicat que la proposta ja s’ha posat damunt la taula en reunions amb el regidor de Medi Ambient de Berga, Eloi Escútia. De moment, però, només es contempla la implantació d’un cubell de resta. El cubell d’envasos i paper i cartró que tenen els altres municipis és més complex, segons el conseller, perquè “a Berga hi ha molts edificis verticals i entrades de pisos que no tenen capacitat per a tants cubells”.

Tot plegat ha vingut arran d’una moció presentada per ERC. La moció recorda que el porta a porta és ara mateix deficitari i la manera de fer-lo viable és, segons els republicans, apujant les taxes d’escombraries o reduint costos. Per posar-hi fil a l’agulla, els republicans proposaven elaborar un informe sobre el cost de les bosses amb xip, així com també una comparativa entre el model de bosses de xip i la possible distribució de cubells en el seu lloc. La moció ha estat aprovada per unanimitat, ja que el govern té la mirada clavada en el mateix objectiu.

Consell Comarcal del Berguedà

Estic amb tu

Comentaris