L’Ajuntament de Cercs denuncia un grafiti al pont de Pedret

L’Ajuntament de Cercs ha denunciat als Mossos d’Esquadra l’aparició d’una pintada grafiti al pont medieval de Pedret, una obra que data de l’any 983 i forma part del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. A la pintada, que ha aparegut aquesta setmana sota una de les voltes del pont, s’hi pot llegir la signatura ‘Vanck’.

Segons ha explicat a l’Aquí Berguedà l’alcalde de Cercs, Jesús Calderer, va ser coneixedor de la pintada dilluns a última hora, a través del regidor de Berga Ivan Sànchez, que li va fer arribar una imatge del pont. L’endemà al matí el propi alcalde va adreçar-se a Pedret i, allà mateix, es va posar en contacte amb els Mossos d’Esquadra per presentar una denúncia.

L’Ajuntament també ha contactat amb una empresa perquè en les properes hores faci una primera avaluació del que cal fer per esborrar la pintada. En paral·lel, s’ha explicat a l’àrea de Patrimoni del Departament de Cultura de la Generalitat perquè doni el vistiplau a qualsevol actuació que s’hi faci per tal de recuperar l’aspecte original del pont. Es preveu que la pintada sigui història en els propers dies.

X