Les unions de botiguers de tota la comarca s’uneixen per crear la Federació del Comerç del Berguedà

Les unions de botiguers de tot el Berguedà tenen la voluntat d’unir-se en un mateix ens per “afrontar els grans reptes de futur des d’un punt de vista comarcal i amb unitat”. En una reunió mantinguda dimecres de la setmana passada, les associacions comercials van acordar crear la Federació del Comerç Berguedà (FCB), que englobarà 420 negocis entre comerços, establiments d’hostaleria i de serveis.

Les sis associacions comercials de la comarca han signat un document on ja es fixen objectius. De fet, el primer moviment ja serà entrar una petició conjunta a tots els ajuntaments perquè aportin diners al pla de reactivació comarcal. Les associacions sotasignants del document són l’Associació de Comerciants de Bagà, Bergacomercial, la unió de botiguers i comerciants de Casserres, la unió de botiguers i comerciants de Gironella, la unió de botiguers i comerciants d’OIvan i Cal Rosal, i la unió de botiguers i comerciants de Puig-reig.

Les associacions també encoratgen aquells municipis que, per la seva mida, puguin crear una UBIC, que ho facin i s’adhereixin a la FCB. També fan una crida a municipis més petits a “buscar algun tipus d’unió, sinergies i coordinació per, així, també tenir representació a la FCB. Tot i la integració dins un mateix paraigües comarcal, l’activitat de cada UBIC dins el seu municipi seguirà com fins ara, tant en la gestió de campanyes locals, subvencions, gestió d’associats i contacte amb l’Ajuntament i l’Agència de Desenvolupament.

De fet, en relació a l’Agència, la FCB demanarà l’adhesió, com a membre de ple dret, a l’ens comarcal per tal de “participar a augmentar la competitivitat i el desenvolupament global de la comarca del Berguedà (tal com recullen els estatuts de l’ADB)”. Segons diuen en un comunicat, volen “aportar la visió del comerç, un sector fonamental pel desenvolupament de la comarca”.

Pel que fa als reptes de futur, la Federació clava la mirada a “la digitalització” com a eina bàsica per a “la modernització i rellançament dels negocis”. Reconeixen que caldrà “un plantejament molt tècnic i professional” i confien tenir el suport de totes les administracions, així com també de “les entitats, associacions i gremis de la comarca que busquen el desenvolupament, el creixement i el benestar dels ciutadans”.