Jordi Sabata renuncia a les actes de regidor de l’Ajuntament de Berga i conseller comarcal

Berga canviarà de cap de l’oposició. El portaveu de Junts per Berga, Jordi Sabata, deixa la primera línia política per motius “estrictament professionals i personals”. Dijous passat Sabata va renunciar a la seva acta de regidor a l’Ajuntament i, per tant, renuncia també a l’acta de conseller comarcal.

En un comunicat als mitjans, Sabata afirma que “la millor aposta per Berga segueixen sent els plantejaments de Junts per Berga” i lamenta no poder seguir realitzant les seves funcions. Sabata està convençut que l’equip de regidors que deixa al ple “seguirà treballant pel control de l’acció de govern i per les propostes de futur per a una ciutat millor”.

Això sí, el fins ara portaveu de Junts per Berga assegura que seguirà vinculat a Junts, ja que és “el seu projecte polític” i considera que “pot impulsar Berga, la comarca i el país”. També ha agraït la tasca de les persones que s’han implicat en el seu projecte i ha recalcat que en aquests moments “significar-se políticament gairebé és un esport de risc”.

El partit ha de decidir qui fa de portaveu

Sabata no vol intervenir en les decisions que ha de prendre el seu partit arran de la seva renúncia al càrrec. A priori el següent nom de la llista de Junts per Berga és el de Cesc Torrents, de manera que probablement serà qui agafi l’acta que ara deixa Sabata. L’altra gran decisió interna ha de ser el relleu com a portaveu de la formació. El número 2 a les llistes era Marc Marginet, però no és estrictament necessari que sigui ell, ja que el partit pot decidir a qui escull per agafar les regnes, més enllà de posicions en la candidatura electoral.

Sabata ha recalcat que la figura de portaveu del grup és “merament simbòlica” i ha recordat que, a Junts per Berga, “cadascú intervé en funció de l’àrea que s’estigui tractant”: “Jo, per exemple, sé que no parlaré mai d’economia”. Per això reitera que el paper de portaveu “és el de menys” i reitera la seva confiança en els regidors de Junts que segueixen a l’Ajuntament.