La residència Sant Bernabé detecta tres nous positius entre els residents i tres més, en treballadors

La residència Sant Bernabé de Berga acumula 39 residents positius de coronavirus, 15 treballadores també contagiades i una setzena pendent de conèixer el resultat de la prova. Respecte fa una setmana, són 3 nous casos entre els residents i 3 més entre el personal, a banda de la persona que està pendent del resultat.

El regidor de Drets Socials de Berga, Ivan Sànchez, ha explicat en roda de premsa que la dada “no és positiva” però “tampoc provoca una preocupació extra”. Sànchez ha recordat que, en la primera onada, la tendència de les primeres dues setmanes des de la detecció dels primers casos també és a l’alça. La gran esperança és el segon cribratge massiu a tota la residència, que està prevista per aquest dimarts, dues setmanes clavades després de la detecció del primer cas. “Ens permetrà fer un segon quadre i veure quina situació actualitzada tenim després d’aquests primers dies”, ha dit l’alcaldessa, Montse Venturós.

Sense morts ni nous ingressats a l’hospital

La gran notícia de la setmana és que els casos greus estan estabilitzats. La setmana passada hi havia 6 persones de la residència que havien hagut de ser hospitalitzades pels símptomes que presentaven després de ser contagiats. Aquesta setmana hi ha més residents afectats, però el nombre d’ingressats és el mateix: 6 persones.

L’alcaldessa ha celebrat que aquests dies no hi hagi hagut noves defuncions a causa del coronavirus ni hagi calgut hospitalitzar cap més resident degut a un empitjorament del seu estat de salut. A la residència, les dues plantes de persones amb coronavirus segueixen amb protocols estrictes: els avis no poden sortir de la seva habitació, però el personal els visita constantment per “acompanyar-los en la situació” i minimitzar la sensació de solitud. Les visites, com a l’hospital, estan restringides.

X