El teixit econòmic estira les orelles a l’Ajuntament de Berga i al Consell Comarcal per l’increment d’impostos

Diverses associacions d’empresaris i botiguers han emès un comunicat on lamenten i rebutgen l’increment d’impostos a Berga i a nivell comarcal. Titllen les administracions d’“insensibles”, reiteren que “ara no és el moment” i asseguren que “no hi ha cap justificació” per incrementar l’IBI a Berga i la taxa d’escombraries a nivell comarcal en plena pandèmia.

El document ha estat emès per per l’Associació Comarcal d’Empresaris (ACEB), amb l’adhesió de l’Associació d’Agroturisme del Berguedà, Hostaleria i Turisme del Berguedà, l’Associació de Propietaris de Parcel·les del Polígon de la Valldan i Bergacomercial. Totes aquestes entitats retreuen, tant a l’Ajuntament com al Consell, que els “han apujat la pressió fiscal sense considerar la situació de la majoria dels negocis tancats per decret i tots els altres amb problemàtiques econòmiques greus”.

També consideren que la classe política no ha tingut en compte la situació de molts treballadors afectats per la reducció del sou derivada dels ERTO. En aquest sentit, recorden que “els ingressos de les famílies, de les botigues i de les indústries estan en regressió i amenaçats”.

Veïns envejables

El teixit econòmic també mira amb sorpresa com capitals de comarca veïnes fan just el contrari. És el cas de l’Ajuntament de Manresa o el d’Igualada, que han anunciat la congelació total d’impostos i taxes per als seus ciutadans durant tot el 2021, un any que –diuen- “es mostrarà amb tota cruesa sobre cadascun de nosaltres”.

En la queixa pública vehiculada per l’ACEB, totes les associacions empresarials alerten que l’increment d’impostos “serà contraproduent per superar el forat negre que està generant el coronavirus”. També recorden que “des del primer moment ens hem implicat, fins i tot més enllà de les nostres obligacions, en l’ajuda, el suport i l’acompanyament dels nostres governants” i reconeixen “les complicacions que implica governar i la manca de recursos”. Tot i això, troben a faltar “solucions, ajudes i resolubilitat”.

X