First Stop

Cultura

El pintor Joan Ferrer és el nou Premi d’Honor de Cultura del Berguedà

El pintor Joan Ferrer és el nou Premi d’Honor de Cultura del Berguedà

Nou reconeixement al pintor berguedà Joan Ferrer. Va ser un dels noms del 2018 gràcies a l’exposició antològica que va servir per recuperar i reformar una planta del convent de Sant Francesc. L’artista segueix sent en actiu i, de fet, aquesta tardor algunes de les seves obres s’exposen a Vic. Per tot plegat, el Consell Comarcal li lliurarà el Premi d’Honor de Cultura del Berguedà, a principis de desembre.

L’ens comarcal ho ha anunciat en un comunicat, on ja posa data a la gala d’entrega de premis: serà el 5 de desembre, al convent de Sant Francesc, a Berga. També s’hi entregarà el premi a la promoció cultural i el premi a la creació artística. És la tercera edició d’un certamen que vol “potenciar els difusors culturals de la comarca, impulsar la creació artística d’artistes berguedans i reconèixer públicament a persones i/o col·lectius amb trajectòries rellevants en el camp de la cultura”.

Segons explica el Consell en un comunicat, la convocatòria i la gala de lliurament s’han anat endarrerint degut a les afectacions de la Covid-19. L’acte del 5 de desembre serà adaptat a les mesures del moment i, per això, s’ha pensat en un format que es podrà seguir en directe des de casa, a través de la Televisió del Berguedà. Està previst que l’acte tingui l’assistència restringida a familiars de la persona guardonada amb el Premi d’Honor, representants del Consell Comarcal del Berguedà i membres de les candidatures d’altres categories.

Les candidatures al premi a la promoció cultural i a la difusió artística es poden presentar fins el 29 de novembre. Les bases dels premis, la convocatòria i tota la documentació necessària per inscriure-s’hi es poden consultar AQUÍ. www.bergueda.cat/premiscultura2020.

La primera edició dels premis, l’any 2018, va reconèixer la figura de mossèn Ramon Viladés amb el Premi d’Honor, mentre que l’Agrupació Teatral la Farsa va rebre el premi a la difusió cultural i la Melanzana Ensemble, el de la creació artística. L’any passat, el Premi d’Honor va ser per a mossèn Climent Forner, la Closca va guanyar el premi a la difusió cultural i l’artista urbà Nil Safont, el de creació artística.

Consell Comarcal del Berguedà convent de Sant Francesc Joan Ferrer Premis de Cultura

Comentaris