El pintor Joan Ferrer és el nou Premi d’Honor de Cultura del Berguedà

Nou reconeixement al pintor berguedà Joan Ferrer. Va ser un dels noms del 2018 gràcies a l’exposició antològica que va servir per recuperar i reformar una planta del convent de Sant Francesc. L’artista segueix sent en actiu i, de fet, aquesta tardor algunes de les seves obres s’exposen a Vic. Per tot plegat, el Consell Comarcal li lliurarà el Premi d’Honor de Cultura del Berguedà, a principis de desembre.

L’ens comarcal ho ha anunciat en un comunicat, on ja posa data a la gala d’entrega de premis: serà el 5 de desembre, al convent de Sant Francesc, a Berga. També s’hi entregarà el premi a la promoció cultural i el premi a la creació artística. És la tercera edició d’un certamen que vol “potenciar els difusors culturals de la comarca, impulsar la creació artística d’artistes berguedans i reconèixer públicament a persones i/o col·lectius amb trajectòries rellevants en el camp de la cultura”.

Segons explica el Consell en un comunicat, la convocatòria i la gala de lliurament s’han anat endarrerint degut a les afectacions de la Covid-19. L’acte del 5 de desembre serà adaptat a les mesures del moment i, per això, s’ha pensat en un format que es podrà seguir en directe des de casa, a través de la Televisió del Berguedà. Està previst que l’acte tingui l’assistència restringida a familiars de la persona guardonada amb el Premi d’Honor, representants del Consell Comarcal del Berguedà i membres de les candidatures d’altres categories.

Les candidatures al premi a la promoció cultural i a la difusió artística es poden presentar fins el 29 de novembre. Les bases dels premis, la convocatòria i tota la documentació necessària per inscriure-s’hi es poden consultar AQUÍ. www.bergueda.cat/premiscultura2020.

La primera edició dels premis, l’any 2018, va reconèixer la figura de mossèn Ramon Viladés amb el Premi d’Honor, mentre que l’Agrupació Teatral la Farsa va rebre el premi a la difusió cultural i la Melanzana Ensemble, el de la creació artística. L’any passat, el Premi d’Honor va ser per a mossèn Climent Forner, la Closca va guanyar el premi a la difusió cultural i l’artista urbà Nil Safont, el de creació artística.