L’Ajuntament de Berga acorda amb Justícia destinar tres persones a la neteja de la brutícia que deixen les botellades

Des d’aquest cap de setmana, tres persones han resseguit els carrers de Berga per netejar la brutícia que deixen les botellades al mig del carrer. Són tres persones enviades pel Departament de Justícia de la Generalitat que han de complir mesures penals alternatives i s’ha decidit que compleixin les penes treballant en diferents punts de la ciutat.

Ho ha explicat en roda de premsa l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, que ha matisat que “habitualment les persones que es troben en situació d’haver de complir aquest tipus de mesures penals alternatives són per infraccions de trànsit”. Venturós també ha aclarit que aquest últim cap de setmana no s’han detectat les botellades nombroses que sí que s’havien detectat els últims festius. Amb tot, la tasca de les tres persones enviades per Justícia s’allargarà durant tota la setmana.

En aquest sentit, el regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, ha afegit que “si la setmana passada érem contundents i demanàvem responsabilitat, aquesta setmana hem de donar les gràcies perquè la gran majoria de la població ha fet cas a les mesures”.

Dues denúncies per no portar mascareta

L’alcaldessa, Montse Venturós, ha relatat que aquest cap de setmana la Policia Local ha posat dues denúncies relacionades amb les mesures per evitar la propagació del virus. Una de les denúncies s’ha posat a un ciutadà que no portava mascareta i l’altra, a un altre que es va negar a posar-se la mascareta davant els agents de policia.

Venturós també ha explicat que s’han fet diversos controls, coordinats amb Mossos d’Esquadra, per supervisar el compliment de les restriccions de mobilitat. A banda, la Policia Local ha seguit amb les tramitacions convencionals i ha fet fins a 41 serveis ordinaris.

X