Meteorologia

Punt i final a l’ambient primaveral

Punt i final a l’ambient primaveral

Deixem enrere unes jornades amb temperatures disparades al migdia. Per exemple, l’estació meteorològica Meteoclimatic de Berga ha registrat aquest dilluns una màxima de 23ºC, la més alta des de que aquesta estació disposa de dades, el 2005. Però encara han estat més elevades les màximes registrades a Casserres (24ºC) i a Puig-reig, el récord de la comarca amb 25,4ºC. La principal novetat dels pròxims dies, a part de la baixada de temperatures a migdia, serà l’augment de la inestabilitat i l’aparició de ruixats força generals.

Aquest dimarts estarà marcat ja des de primera hora per la nuvolositat abundant arreu de la comarca. Tot i això, no s’espera que la precipitació arribi fins a la tarda, i podria persistir encara de matinada. En principi, seran ruixats febles i es preveuen quantitats acumulades poc importants. Amb el cel cobert i les pluges, la temperatura en les hores centrals del dia baixarà clarament respecte a aquest dilluns, aproximadament cinc graus o més, i les més altes ja no arribaran als 20ºC. Mentrestant, les mínimes també experimentaran un lleuger descens, que es notarà més en les zones de muntanya on les últimes nits no han estat massa fredes. Per la seva banda, la cota de neu serà encara alta, per sobre dels 2000 metres.

Aquests són alguns dels valors màxims i mínims previstos per aquest dimarts en alguns municipis de la comarca:

Berga: 17/10ºC

Gironella: 18/9ºC

L’Espunyola: 17/9ºC

Guardiola de Berguedà: 17/8ºC

Saldes: 14/6ºC

De cara a dimecres ja es notarà una millora notable, com a mínim pel que fa al cel, ja que a partir de mig matí i migdia les precipitacions tendiran a desaparèixer al conjunt de la comarca, i es començaran a obrir clarianes. No obstant, la baixada de temperatures es deixarà notar una mica més, i l’ambient serà de plena tardor a migdia, amb màximes que en prou feines superaran els 15ºC al Baix Berguedà. La mínima també baixarà una mica més, però en principi no s’esperen glaçades en cap punt.

Temps 2-11

Durant dijous i divendres hi hauran moltes més estones de sol, i les temperatures seran més agradables. De fet, en punts del sud de la comarca es poden tornar a assolir els 20ºC, i les nits també seran menys fredes. Això sí, de cara a les últimes hores de divendres podria arribar un nou canvi de temps, que ens podria deixar un dissabte passat per aigua, però la previsió encara és incerta.

Si fas fotografies o vídeos de fenòmens meteorològics que passin al Berguedà, fes-los arribar a l’Aquí Berguedà. Envia’ns-ho, amb el teu nom i ubicació de la foto o vídeo, a través de Whatsapp al 93 821 05 62 o al correu meteo@aquibergueda.cat i ho publicarem.

inestabilitat precipitacions temperatures

Estic amb tu

Comentaris