El Local Social guanya números per convertir-se en el nou consultori de Cal Rosal

Primeres escletxes d’esperança per a la reobertura del consultori de Cal Rosal. Fins fa dues setmanes, l’Ajuntament d’Olvan dubtava seriosament de la voluntat del Departament de Salut de reobrir el servei, després de tancar-lo per deficiències a l’antic espai. L’Ajuntament va plantejar alternatives al tancament, però el silenci inicial de la Generalitat van encendre les alarmes i van alimentar la por a perdre el servei.

Però des d’aleshores la situació s’ha encarrilat bastant. Aquest divendres passat els caps territorials de l’Institut Català de la Salut (ICS) i del Departament de Salut van accedir a reunir-se amb l’Ajuntament per visitar el Local Social de Cal Rosal. L’objectiu de la trobada era analitzar-ne la situació, les característiques i les possibilitats de convertir-se en el nou consultori de la zona. I els càrrecs del Departament ho veuen amb bons ulls.

L’Ajuntament defensa que el Local Social és propietat municipal i que, a més, disposa d’una subvenció de la Diputació de Barcelona per actuar al local i fer-hi les reformes que calguin en aquest espai. “Tenim capacitat d’anar ràpid en les gestions, tràmits i reformes, un factor que ara mateix creiem clau per fer realitat el nou consultori”, explica l’equip de govern en un comunicat adreçat als veïns.

Des de la reunió de divendres, l’arquitecte municipal d’Olvan i els tècnics del Departament de Salt es van emplaçar a treballar junts per definir les reformes. A més, l’Ajuntament celebra que el Local Social oferiria la possibilitat d’atendre testos i persones amb símptomes de Covid-19: “Estem parlant d’un projecte amb capacitat de posar-se a la primera divisió dels consultoris de municipis petits”.

L’escenari ha patit un gir de 180 graus. Del pessimisme de fa dues setmanes, s’ha passat a l’esperança d’aquests últims dies. L’Ajuntament confia que el nou consultori pugui obrir al llarg del 2021 i, si res es desencamina, durant la primera meitat de l’any.