Una denúncia del Grup de Defensa atura una tala d’arbres al parc natural del Cadí Moixeró

Una denúncia del Grup de Defensa de la Natura ha aturat una tala d’arbres al coll de la Bauma, a Gisclareny, en una zona que pertany al parc natural del Cadí Moixeró. L’espai és una zona de reproducció de gall fer, una espècie en seriós perill d’extinció. El Grup de Defensa va notificar la destrossa al parc natural i als Agents Rurals i, de moment, han aconseguit aturar la tala.

El parc va assegurar que no tenia constància de l’actuació, però l’entitat ecologista sospita que sí que n’estava al cas. Per què? Doncs perquè el parc va encarregar un informe a Flora i Fauna per saber si es podia tirar endavant la tala. Aquest informe va sortir negatiu, segons els ecologistes, per la presència de gall fer a la zona, però encara i així la tala es va tirar endavant.

La superfície afectada per la tala ha estat d’unes 5 hectàrees de bosc fins la denúncia del Grup de Defensa. Amb tot, l’entitat calcula que se’n volien talar 5 hectàrees més tenint en compte els arbres que estaven marcats a la zona, a punt per talar.

El Grup de Defensa lamenta “la passivitat i la permissivitat” del parc natural i recorden que “no és la primera vegada que passa”. En aquest últim aspecte, l’entitat reitera que s’han fet destrosses a la zona de Font Tarrés, a Gósol, i en altres punts de comarques veïnes, com la Cerdanya.

De tota manera, el Grup de Defensa recalca que no està en contra de l’extracció de fusta perquè la considera “necessària i beneficiosa pels ecosistemes”. Això sí, demanen que “no es pot fer de qualsevol manera ni a qualsevol preu” i “cal tenir en compte els valors ecosistèmics de cada zona”.