Meteorologia

L’ambient d’hivern vol començar a treure el nas

L’ambient d’hivern vol començar a treure el nas
Paisatge de tardor avançada al naixement de la Riera de Merlès GUIFRÉ DE PUIGVENTÓS

Arranquem una nova setmana amb poques novetats meteorològiques, més enllà d’un final de setmana que serà força més fred i, que de ben segur, ens farà rescatar totes les peçes d’hivern de l’armari. Ara bé, l’anticicló es mantindrà ferm durant, com a mínim, una setmana més.

Després d’un dilluns rúfol i amb molt poques clarianes, el temps assolellat es tornarà a imposar a partir d’aquest dimarts. Serà un típic dia anticlònic amb boires matinals en les zones fondes que podrien persistir fins a mig matí, però amb força sol a partir de llavors, tot i que el pas de núvols alts deixarà, a estones, el cel enteranyinat. L’ambient al migdia serà molt semblant al d’aquest dilluns, però puntualment la temperatura podria pujar algun grau, amb valors que voltaran els 15ºC en la major part de la comarca. En canvi, amb el cel més serè, la mínima baixarà lleugerament i se situarà al voltant dels 5ºC en general.

Aquests són els valors màxims i mínims previstos per aquest dimarts en alguns municipis de la comarca:

Avià: 14/6ºC

Gironella: 16/6ºC

Viver i Serrateix: 15/6ºC

Cercs: 14/5ºC

Bagà: 16/5ºC

De cara a dimecres i dijous la situació canviarà poc, i l’estabilitat encara guanyarà més terreny ja que la nuvolositat de tipus alt pràcticament desapareixerà, però encara es mantindran els núvols baixos matinals. La temperatura, tant la mínima com la màxima, presentarà pocs canvis, tot i que els valors diürns podrien ser una mica més alts dijous, però també lleugerament més freda la matinada.

Temps 16-11

A partir de divendres les temperatures baixaran clarament i les nits seran de ple hivern en les fondalades, on els termòmetres podran caure per sota dels 0ºC. A més, la inversió tèrmica serà força marcada i les boires podrien ser una mica més persistents ja que l’anticicló es reforçarà.

Si fas fotografies o vídeos de fenòmens meteorològics que passin al Berguedà, fes-los arribar a l’Aquí Berguedà. Envia’ns-ho, amb el teu nom i ubicació de la foto o vídeo, a través de Whatsapp al 93 821 05 62 o al correu meteo@aquibergueda.cat i ho publicarem.

anticicló boires estabilitat Hivern

Estic amb tu

Comentaris