Cap de setmana amb ambient d’inicis d’hivern

Acabarem la setmana amb molta calma i estabilitat però amb un notable descens dels termòmetres. Les nits seran de rigorós hivern, tot i que les glaçades encara seran poc importants. A partir de diumenge els migdies podrien tornar a ser més suaus però a partir de llavors les temperatures ja quedarien força estancades

La jornada de divendres arrancarà amb algunes boires però tardaran poc en desaparèixer i en general, la resta del dia serà molt assolellat, només amb el pas d’algunes bandes de núvols alts fins al migdia. Aquesta baixada de les temperatures vindrà provocada per l’entrada de vent del nord, que durant la matinada d’aquest divendres ha bufat amb ratxes poc importants a l’Alt Berguedà. La temperatura mínima ja serà una mica més baixa però encara tindrem pocs valors negatius. La màxima també caurà clarament, i les màximes i tan sols assoliran els 15ºC als municipis del Baix Berguedà.

Aquests són els valors màxims i mínims previstos per aquest divendres en algunes poblacions de la comarca:

Berga: 13/3ºC

Puig-reig: 14/2ºC

L’Espunyola: 12/1ºC

Guardiola de Berguedà: 13/0ºC

Castellar de n’Hug: 10/-2ºC

S’espera un cap de setmana radiant a pràcticament tota la comarca, al marge dels núvols baixos de primera hora del matí. Això si, el de dissabte serà un dia fred, amb glaçades generalment febles que també poden afectar els punts més enclotats del sud del Berguedà. Les màximes tampoc remuntaran, i es mantindran força semblants o, fins i tot, un pèl més baixes a les de divendres. El migdia de diumenge ja serà una mica més suau, però l’ambient nocturn serà pràcticament igual de fred.

Temps 19-11 (5)

Estrenarem la setmana que ve amb poques novetats destacables, tant pel que fa a l’estat del cel com a nivell termomètric, tot i que de cara a dilluns els valors diürns i/o nocturns podrien ser una mica més elevats. Dimarts, les temperatures ja no pujaran més, i fins i tot, a partir de dimecres podrien tornar a baixar. Per aquest dia, a més, els mapes dibuixen la possibilitat de que el temps entri en una fase més inestable, però encara s’haurà d’anar seguint.

Si fas fotografies o vídeos de fenòmens meteorològics que passin al Berguedà, fes-los arribar a l’Aquí Berguedà. Envia’ns-ho, amb el teu nom i ubicació de la foto o vídeo, a través de Whatsapp al 93 821 05 62 o al correu meteo@aquibergueda.cat i ho publicarem.

X