El PSC creu que el pla per al barri vell de Berga serà “insuficient” i reclama un nou Pla de Barris a la Generalitat

El Pla d’Acció Local del Barri Vell i altres zones de Berga que des de fa setmanes està començant a cuinar l’Ajuntament, amb l’acompanyament de la Diputació, serà “insuficient”, segons el PSC. Els socialistes creuen que la iniciativa “no donarà compliment a les necessitats” que tots els grups polítics de l’Ajuntament van consensuar en les dues mocions per forçar l’elaboració d’un pla estratègic.

En un article adreçat als mitjans de comunicació, el primer secretari del partit al Berguedà i regidor a l’Ajuntament de la capital, Abel Garcia, considera que “la planificació estratègia de la ciutat es troba en un camí sense sortida”. I defensa que la primera tecla que cal tocar és demanar un nou Pla de Barris al Govern de la Generalitat, amb la corresponent inversió de diners per part de l’executiu català.

Garcia recorda que “per ser pragmàtics, caldrà buscar finançament i liquiditat” per executar les accions que marqui el pla d’acció que s’està consensuant aquestes últimes setmanes. I per tot això, creu que la clau és tenir un nou Pla de Barris adaptat a les necessitats actuals i que segelli l’aportació de diners de la Generalitat. “Cal deixar de banda despeses inútils del Govern per centrar-se en les coses importants”, diu el regidor socialista.

El Pla de Barris del 2005 va quedar a mig fer

El 2003 la Generalitat va llançar una línia d’ajuts per reflotar barris degradats a les principals ciutats de Catalunya. Berga va aconseguir un d’aquests ajuts al cap de dos anys, el 2005, amb la idea de fer un pla integral per actuar al Barri Vell. Hi havia més de 13 milions d’euros en accions: la meitat dels diners els posava la Generalitat i la resta, havien de sortir de les arques municipals. Aquell pla va quedar a mig fer perquè no hi havia diners.

X