L’Ajuntament desmantella l’actual seu de Ràdio Berga amb la idea de traslladar-la a un espai municipal

En marxa el desmantellament de l’actual espai de Ràdio Berga. L’equip de govern té la intenció de treure tot el material de l’emissora, situada al passeig de la Pau, 55, entresol, per traslladar-la a un espai municipal. D’aquesta manera, l’Ajuntament deixarà de pagar el lloguer del local, que s’enfila per sobre dels 1.000 euros mensuals.

L’espai de l’emissora va quedar buit de personal l’any 2016, quan la darrera empresa concessionària, Bífidus Produccions, va marxar-ne, després que el contracte amb l’Ajuntament expirés. Això sí, durant aquests quatre anys, la infraestructura de l’emissora ha permès que la ràdio hagi funcionat a través d’una ràdio-fórmula, és a dir, amb música les 24 hores.

El regidor de Comunicació de l’Ajuntament de Berga, Ivan Sànchez, ha confirmat a l’Aquí Berguedà que, des de fa uns dies, s’ha ordenat el desmuntatge de l’actual emissora, però de moment no se n’està traient el material. Aquesta segona fase no es farà fins que l’Ajuntament tingui clar on instal·la la ràdio, tot i que confia decidir-ho en les properes setmanes.

“La posarem en un espai municipal i, així, ens estalviarem el lloguer i explorarem què podem fer amb aquests diners que ens estalviem”, ha dit el regidor. L’actual Ràdio Berga dota l’espai de dos estudis insonoritzats, un ampli espai per a redacció i fins a dues sales de treball més. Al nou espai de l’emissora, l’Ajuntament té la voluntat de muntar “uns estudis dignes”, però molt més modestos que els actuals, que a mig termini permetin dotar l’emissora de contingut més enllà de música.

El que ja han expressat en més d’una sessió plenària és que la normativa actual no permet repetir una concessió de serveis com la darrera. Ara ha de ser l’Ajuntament qui gestioni l’emissora i trobar el model que encaixi amb les possibilitats econòmiques del consistori és ara mateix el principal maldecap del govern. Els detalls d’aquest nou model no estan ni de bon tros decidits i es perfilaran en els propers mesos.

X