Patum, PLAY

El tinent d’alcalde de Berga del 1885 va ser clau per a la consagració de la Patum

El tinent d’alcalde de Berga del 1885 va ser clau per a la consagració de la Patum

El tinent d’alcalde de Berga del 1885 va ser clau per a la consagració de la Patum

Josep Noguera és el tercer dels homenatjats d’aquest any en la celebració dels 15 anys de la Patum com a Patrimoni de la Humanitat. És historiador i s’ha dedicat a investigar la història de Berga durant els segles XIX i XX. Les referències que trobava sobre La Patum li van permetre establir algunes hipòtesis sobre la festa berguedana.

En la píndola de ‘Vides de Patum’ dedicada a la seva persona, Noguera fa referència a Manuel Pla i Farriols, nomenat tinent d’alcalde l’any 1885, com a persona que va iniciar la potenciació de La Patum. L’historiador també parla sobre la introducció de noves músiques, el declivi de la processó de Corpus, la mitificació de la festa o la influència de La Patum en altres manifestacions de la cultura popular.

Si tens problemes per veure el vídeo, fes clic AQUÍ

Patum Vides de Patum

Estic amb tu

Comentaris