Els clubs del Berguedà “trepitgen fort” per reivindicar que no hi ha esports de nois ni de noies

Diversos clubs de la comarca han participat en una nova reivindicació de l’esport sense discriminacions de gènere, coincidint amb el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. El Consell Comarcal del Berguedà ha llançat l’audiovisual aquest dimecres al matí per “reivindicar l’esport femení i trencar estereotips”.

Hi participen diversos esportistes berguedans de totes les edats. Tots ells demostren com practiquen el seu esport i com ho fan de la mateixa manera tant homes com dones. La finalitat del vídeo, diu el Consell en un comunicat, és insistir que “l’esport no té gènere: no hi ha esports de nois ni de noies”. I per fer-ho, els esportistes posen veu a una versió del mític tema ‘Trepitja fort’, dels Lax’n’busto.

El vídeo s’emmarca dins la campanya ‘Igualar x guanyar’ i és el resultat d’un treball conjunt entre les conselleries d’Esports i Polítiques d’Igualtat i les entitats esportives del Berguedà.