El sol tornarà diumenge

La borrasca que ens ha afectat aquestes últimes jornades s’acomiadarà amb un nou dia plenament tapat però sense massa pluja. A partir de diumenge, l’estabilitat es tornarà a imposar, però a hores d’ara, sembla que serà força efímera. El darrer tram de la propera setmana ens podria portar novetats força importants, en forma de pluja i nevades també fora de l’alta muntanya.

De moment, aquest dissabte encara serà un dia molt apagat. Les precipitacions, que es concentraran en la meitat est de Catalunya, arribaran al Berguedà ja bastant desgastades, i en general, seran força disperses. Ara bé, això no vol dir que en algun punt concret no es pugui registrar alguna quantitat més destacable. La cota de neu serà molt alta, per sobre dels 2000 metres. Serà un dia amb molt poca amplitud tèrmica. Les temperatures més altes no passaran dels 12 o 13ºC al centre i sud de la comarca, mentre que les mínimes generalment superaran els 5ºC.

Aquests són alguns dels valors màxims i mínims previstos per aquest dissabte en alguns municipis del Berguedà:

Avià: 12/8ºC

Olvan: 12/8ºC

Sagàs: 11/8ºC

Vilada: 11/7ºC

Gósol: 8/4ºC

Canvi radical de temps de cara a diumenge. El sol serà l’element predominant al llarg del dia, tot i que a primera hora encara podrà quedar núvol o banc de boira. L’ambient a migdia serà una mica més suau, i els valors més alts poden superar els 15ºC al Baix Berguedà. En canvi, amb la retirada dels núvols durant la matinada, la mínima serà més baixa, però en principi no s’esperen glaçades en les zones fondes.

La propera setmana començarà amb pocs canvis, si bé de cara a dilluns s’espera una jornada amb força nuvolositat. Les temperatures no variaran gaire, però a mesura que avancin els dies aniran reculant lleugerament. A dia d’avui, encara és una incògnita el temps que tindrem durant el pont de la Puríssima, tot i que cada cop guanya més força la possibilitat d’una entrada d’aire fred i humit entre divendres i dissabte, amb una cota de neu que puntualment podria ser força baixa. En tot cas, tocarà concretar-ho una mica més els pròxims dies.

Si fas fotografies o vídeos de fenòmens meteorològics que passin al Berguedà, fes-los arribar a l’Aquí Berguedà. Envia’ns-ho, amb el teu nom i ubicació de la foto o vídeo, a través de Whatsapp al 93 821 05 62 o al correu meteo@aquibergueda.cat i ho publicarem.