L’Ajuntament de Gironella treu 200.000 euros dels pressupostos de l’Estat per recuperar la Via del Carrilet

Les esmenes del PDeCAT porten bones notícies per a Gironella. El govern espanyol donarà 200.000 euros a l’Ajuntament de Gironella perquè comenci el projecte de recuperació de la Via del Carrilet, que consisteix en un carril de 2km per a vianants i ciclistes. El total del projecte, que l’està desenvolupant el despatx d’arquitectes SIDEREAL, costarà entre 600 i 700.000 euros i els diners del pressupost de l’Estat en cobriran prop d’una tercera part.

Les esmenes del PDeCAT als pressupostos de l’Estat han estat acceptades pel govern de Pedro Sànchez i serviran per finançar o cofinançar una trentena de projectes de tot el país, entre els quals hi ha la Via del Carrilet de Gironella.

L’ajuntament gironellenc també havia presentat una segona esmena per aconseguir finançament per rehabilitar habitatges del nucli històric i les colònies industrials a través d’acords amb la propietat privada, ja que ara mateix l’Ajuntament no disposa d’edificis en propietat per desenvolupar-los. “El projecte era una idea per fomentar el repoblament per després de la pandèmia”, ha explicat l’alcalde, David Font, en declaracions a l’Aquí Berguedà. En aquest cas, l’esmena no ha estat acceptada.

Malgrat tot, Font es mostra “molt satisfet” per haver aconseguit l’ajut per la Via del Carrilet: “No hi ha gaire ajuntaments que hagin rebut una ajuda directa de l’Estat per poder fer un projecte. De fet, des que jo soc alcalde, tot just és la segona vegada que en rebem una”.

La transformació de l’entrada sud de Gironella s’encareix

El projecte de transformació de l’entrada sud de Gironella sortirà més car del previst inicialment. Després dels primers treballs a la zona, l’Ajuntament ha comprovat que caldrà anar a més profunditat i construir un mur molt més robust i profund per fer el mirador projectat.

Tot plegat farà que el projecte s’acabi enfilant al voltant dels dos milions d’euros, en lloc de l’1,4M projectat inicialment. Aquest cost inclou el parc urbà, l’eliminació de l’escorxador que fins ara funcionava com a magatzem de la brigada i diversos aparcaments a la zona, a banda de la recuperació de la Via del Carrilet que comptarà amb la inversió de l’Estat.

A banda dels 200.000 euros dels pressupostos espanyols per a la Via del Carrilet, l’Ajuntament de Gironella també ha aconseguit gairebé 400.000 euros per a la transformació de l’entrada sud, que surten d’un ajut FEDER, i uns 250.000 euros del PUOSC.

X