Junts per Gironella vol convertir l’antiga via del Carrilet en un itinerari per a vianants i ciclistes a la vora del Llobregat

Junts per Gironella, amb l’alcalde David Font al capdavant, vol transformar l’antiga via del Carrilet en un itinerari d’uns 2 quilòmetres per a vianants i ciclistes. A banda, planteja un canvi d’escenari important a l’entrada sud del nucli de Gironella: hi vol fer un parc urbà, eliminant l’espai de l’antic escorxador que actualment funciona com a magatzem de la brigada, i fent-hi diversos aparcaments.

WhatsApp Image 2019-05-17 at 19.00.56

Tot el projecte, tant el parc urbà com l’itinerari per a vianants i ciclistes, costa 1,4 milions d’euros, dels quals l’Ajuntament de Gironella ja n’ha aconseguit gairebé 400.000, que surten de l’ajut comarcal per a projectes a la vora del riu Llobregat. Per trobar el milió restant, Font ha assegurat que “seguirem picant les portes que faci falta, tal com hem fet sempre”. I ha recordat que “hem pogut transformar Gironella sense demanar ni un cèntim al banc i reduint el deute de 5 a 2 milions”.

L’itinerari per a vianants i ciclistes recorrerà dos quilòmetres entre Viladomiu Nou i el nucli de Gironella, passant per Viladomiu Vell i Cal Bassacs. Sobre l’eliminació de l’espai de la brigada, Font ha recalcat que la seva idea és “desplaçar-lo en un altre lloc industrial”. Contempla llogar una nau o bé construir-ne una per a deixar-hi el material de la brigada: “No pot ser que la gent, quan arribi a Gironella pel sud sigui el primer que vegi. Això ha d’estar endreçat”.

WhatsApp Image 2019-05-17 at 19.00.56 (1)

WhatsApp Image 2019-05-17 at 19.00.58

WhatsApp Image 2019-05-17 at 19.00.59

L’estació d’autobusos, l’altre gran projecte

David Font ha presentat la transformació que imagina al costat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. El conseller ha beneït el programa i ha destacat que “és un programa de govern i no pas un programa electoral”.

A banda, Font i Calvet han anunciat que aquest estiu s’enllestiran les obres que l’Ajuntament està fent a la plaça de l’Estació per convertir-la en una plaça per a vianants. La previsió és que, entre finals de juliol i principis d’agost, les obres del consistori acabin. Després, hi aterrarà la Generalitat, que serà l’encarregada d’alçar-hi la futura estació d’autobusos, que serà la primera de la comarca.

font-calvet-1

X