Neix BergaPoly, la versió del popular joc de taula inspirada en la capital del Berguedà

Neix BergaPoly. És una versió del popular joc de taula ambientada en la capital berguedana on els seus carrers, places i passejos icònics n’esdevenen protagonistes. El projecte ha estat impulsat per un grup de joves emprenedors, encapçalats pel berguedà Arnau Plans, ideòleg de la iniciativa. BergaPoly pretén imitar el famós joc de taula conegut per tothom i el seu objectiu és crear una fortuna a partir del sector urbanístic i immobiliari. La diferència és que les fitxes, les cartes i el tauler han estat creats especialment per a la ciutat de Berga.

Bergapoly neix d’una experiència personal dels seus impulsors . Fa uns anys, un dels creadors de BergaPoly va realitzar un joc de taula ambientat en una residència universitària per regalar a un amic. D’aquesta proposta, n’ha sorgit la idea de poder replicar aquest joc de taula, però ara inspirat i ambientat en la capital berguedana.

Amb aquest pretext i l’experiència d’haver pogut jugar amb un joc adaptat i personalitzat, els impulsors han volgut provar sort i apostar per una versió del joc cent per cent berguedana. La situació actual de pandèmia, el folklore cultural berguedà i el sentiment dels berguedans per la seva ciutat han estat claus en la decisió de fer realitat el BergaPoly.

Els creadors del joc creuen fermament que un joc de taula ambientat a Berga, que parla de les seves costums i dels seus llocs emblemàtics, cobreix un buit en el mercat lúdic de proximitat i pot ser un bon regal per un Nadal forçosament atípic, però perfecte per passar-lo en família. Més enllà de crear un joc personalitzat apte per a totes les edats, BergaPoly és una topogràfica per conèixer millor la ciutat, els seus entorns i les seves tradicions.

El joc transcorre per alguns dels carrers i places més emblemàtics de la ciutat, com la plaça Sant Pere o el passeig de la Indústria; les caselles estan personalitzades amb elements característics del dia a dia de la nostra ciutat; així com les cartes de sort que inclouen premis i càstigs relacionats amb temes cent per cent berguedans, com per exemple haver guanyat el concurs de Garrofes dels Pastorets de la Farsa, o haver de pagar una multa per no reciclar correctament amb el sistema del porta a porta. Les caselles del sector públic també estan personalitzades així com les estacions que han deixat de ser parades de tren per convertir-se en referents turístics de la capital , com Queralt o el Castell de Sant Ferran. A més a més, un rovelló o el Tabal són algunes de les fitxes que faran servir els jugadors.

El BergaPoly sortirà a la venda aquest mes de desembre, val 35 euros i 1€ anirà destinat a La Marató de TV3, que enguany anirà dedicada a la recaptació de diners per combatre la Covid-19. La producció del joc és Ecofriendly 100%, és a dir, reciclable en la seva totalitat ja que s’ha elaborat amb cartró, fusta i paper. A més a més, la seva producció és de proximitat ja que està fabricat a Barcelona. De moment, els impulsors han creat una plataforma per reservar el joc. Un cop feta la reserva, ells mateixos es posaran en contacte amb el client per consensuar la manera d’entregar-lo.