El fred anirà perdent força

Començem la setmana amb fred intens tant a la matinada com al migdia i amb alguns flocs de neu testimonials i l’acabarem amb força bonança i un ambient no tant hivernal. Així doncs, la tendència és d’una clara millora, però el temps encara no vol fer net del tot i entre dijous i divendres ens podria arribar una mica més d’inestabilitat amb algunes tímides precipitacions.

Aquest dimarts el dia s’ha aixecat bastant tapat però amb el pas de les hores les clarianes aniran guanyant terreny i el cel quedarà ja poc ennuvolat de cara a la tarda. Tot i això, el principal protagonista durant la tarda serà el vent, especialment al nord de la comarca i en punts d’alta muntanya, on es podran assolir ràfegues màximes d’uns 70 km/h. Les temperatures es recuperaran lleugerament a les hores centrals del dia, però en les zones amb vent la sensació de fred serà més accentuada. Les màximes més altes es quedaran al voltant dels 8 o 9ºC al Baix Berguedà.

En canvi, en la jornada de dimecres ja es notarà una millora més nítida. El sol lluirà durant pràcticament tota la jornada i el vent tendirà a afluixar, tot i que a l’Alt Berguedà encara es pot registrar alguna ratxa important. A més, la temperatura serà una mica més alta durant el migdia, i en municipis del sud de la comarca com Gironella o Puig-reig ja es tornaran a assolir els 10ºC, després d’unes jornades quedant-se clarament per sota. Mentrestant, la mínima descendrà lleugerament, i les glaçades seran generals arreu de la comarca.

Temps 7_12 (2)

Entre dijous i divendres la inestabilitat podria tornar en forma d’algun ruixat feble, amb una cota de neu que durant la matinada de dijous encara es podria mantenir força baixa però que a partir de llavors pujaria i se situaria per sobre dels 1200 metres. Les temperatures patiran pocs canvis, tot i que les glaçades ja no seràn tan extenses. En canvi, de cara al cap de setmana el temps tornaria a ser més tranquil i l’ambient diürn seria una mica més suau.

X