Moren tres residents més de la Sant Bernabé a causa del coronavirus

Pràcticament tots els residents de la Sant Bernabé de Berga han generat anticossos, però els efectes i les seqüeles que deixa el virus continuen fent-se notar al centre. En els últims quatre dies han mort tres residents més que, o bé estaven ingressats a l’hospital, o bé eren a la residència i havien passat el virus. De les tres defuncions, una s’ha produït a l’hospital i les altres dues, a la residència.

L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha recordat en roda de premsa que el cribratge massiu a la residència, fa cosa de dues setmanes, va permetre identificar que la majoria dels residents havien desenvolupat les defenses contra el virus. Amb tot, amb aquestes tres noves defuncions, la residència Sant Bernabé suma 10 defuncions aquesta tardor, en el decurs de la segona onada.

Pendents del Departament de Salut

Tal com estava previst, dimecres passat, 2 de desembre, el personal tècnic de Salut Pública va fer una inspecció a la residència Sant Bernabé per decretar que la residència torna a ser verda i, així, poder ordenar la tornada a la normalitat. La inspecció s’ha superat però, ara, l’Ajuntament resta a l’espera que el Departament de Salut comuniqui quan podran reprendre les visites de familiars.

El que sí que ha canviat és la vida dins la residència. Després de més de cinc setmanes forçosament tancats a les seves habitacions, els avis de la residència tornen a compartir els espais comunitaris de la planta baixa.

Les Germanetes segueix en verd

El regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, també ha afirmat que la residència Nostra Senyora de Queralt, Les Germanetes, continua sense registrar casos positius entre les persones residents i el personal laboral. Aquestes dades permeten al centre residencial mantenir el distintiu de residència neta o verda.

Les Germanetes és un dels exemples de residències catalanes que, durant la primera onada de coronavirus, van patir severament els efectes de la pandèmia, però aquesta tardor, de moment, l’estan esquivant.

X