Gironella estrena aquest cap de setmana un ‘room escape’ dedicat a la història de la vila

Nova activitat d’oci a Gironella. Es tracta d’un ‘room escape’ i és el resultat d’una proposta que les escoles del poble van fer a través del Consell d’Infants. L’activitat serà permanent, és a dir, té data d’inici –aquest dissabte- però no té punt final. S’ha batejat com ‘El secret de la torre’ i s’ubica a la planta baixa de la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou.

La regidora d’Educació, Lurdes Roset, ha explicat en roda de premsa que el ‘room escape’ “complementa molt bé la resta d’activitats culturals que es poden fer a la Torre de l’Amo”. En aquesta mateixa línia, l’alcalde, David Font, ha expressat que és “una bona opció per donar a conèixer el municipi de cara als infants, però també com a idea per als turistes que ens visitin”.

El ‘room escape’ se centra en la història de Gironella. Els protagonistes i amfitrions són el Tomàs i l’Antònia, els dos gegants del municipi, que representen els amos i constructors de Viladomiu Nou. Durant l’activitat, els visitants podran posar a prova els seus coneixements sobre la història de Gironella o bé endinsar-s’hi de ple per unir totes les pistes i acabar trobant el tresor amagat a la torre.

L’activitat està pensada perquè es pugui fer en grups de 3 a 6 persones de totes les edats. L’Ajuntament ha encarregat el disseny del joc a l’empresa Scaparium, que ha tingut en compte el que els representants del Consell d’Infants li han exposat sobre com havia de ser el ‘room escape’.

L’església, els gegants, el riu, les colònies i els elements patrimonials apareixen al llarg del joc i s’acaben unint en un còctel que ha de permetre trobar ‘la Perla del Llobregat’. La idea, que es cuina des del 2018, veurà la llum aquest dissabte i, des d’aleshores, es podran comprar les entrades per fer l’activitat a través del web de l’Ajuntament.

X