L’Ajuntament de Vilada delega al Consell Comarcal la gestió i el control de la futura depuradora

L’Ajuntament de Vilada delega al Consell Comarcal del Berguedà el control i la gestió de la construcció de la futura depuradora del poble. L’ens comarcal acabarà assumint la gestió de totes les depuradores comarcals i, per això, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha demanat que s’anticipi a la jugada i entomi la gestió de la construcció de l’estació d’aigües residuals de Vilada, en lloc de l’Ajuntament.

Ahir el Ple va aprovar la delegació de competències per unanimitat. El president, Josep Lara, va explicar que és “un pur tràmit burocràtic” i servirà per entomar la batuta de les negociacions amb l’ACA per fer el projecte constructiu. En aquesta línia, el conseller de Medi Ambient, Vicenç Linares, va reiterar el compromís en “anar de la mà amb l’Ajuntament” i consensuar la ubicació de la depuradora amb el poble.

Tot plegat, després que, des de l’oposició, Eduard Coronado (ERC), matisés que, anys enrere, la construcció de la depuradora a Vilada va provocar discrepàncies entre el veïnat, ja que molts consideraven que la ubicació de l’EDAR provocava “un cert impacte mediambiental” al poble. Linares va replicar que “acceptar aquesta depuradora és acceptar començar de 0” i va insistir que “es consensuarà tot amb el poble”. El tràmit es va aprovar amb els vots a favor de tot el govern i també de l’oposició.