Setmana estable a l’hospital de Berga, malgrat el repunt de casos de coronavirus al Berguedà

L’Hospital Sant Bernabé es manté en números força similars als de fa una setmana, malgrat el repunt de casos dels últims dies a tot el Berguedà. A l’hospital hi ha 5 pacients ingressats amb diagnòstic de Covid-19 (un més que la setmana passada) i no hi ha hagut noves defuncions els últims set dies.

L’alcaldessa, Montse Venturós, va explicar dimecres en roda de premsa que una de les tres defuncions que havia patit la residència Sant Bernabé en l’última setmana s’havia produït a l’hospital. Aquesta mort, però, ja es va incloure en el balanç de la setmana passada.

Aquesta última setmana l’hospital ha hagut d’ingressar tres pacients amb diagnòstic de Covid-19. La setmana passada n’hi havia 4, però des d’aleshores s’han pogut donar dues altes. Pel que fa als professionals, n’hi ha 8, un més que la setmana passada.

El Berguedà ja no és el punt verd de Catalunya

En pocs dies, la situació epidemiològica al Berguedà ha tornat a girar com un mitjó. Una setmana després de posicionar-se com el punt de Catalunya amb la positivitat i el risc de rebrot més baix, la comarca ha tornat a quedar en vermell.

En els últims set dies s’han detectat 45 casos positius a la comarca. Veníem d’una setmana on se n’havien detectat 17, tot i que en tot l’anàlisi cal tenir en compte que el Berguedà va viure les primeres jornades de cribratges massius la setmana passada i això va permetre detectar set asimptomàtics i fer els respectius rastrejos per analitzar els contactes de cadascun dels positius dels cribratges.

Dels 45 casos positius de la comarca, 35 s’han detectat a Berga, 4 a Puig-reig, 2 a Gironella, 2 a Casserres, 1 a l’Espunyola i 1 a Bagà. La taxa de reproducció del virus s’ha enfilat fins a 2,76, molt per sobre de l’1, la qual cosa significa que el virus torna a créixer. El risc de rebrot (que, un cop més, ha demostrat que és purament anecdòtic en una comarca de poca població com el Berguedà) ja és a més de 400, quan fa una setmana era la referència positiva del país.

X