Tornen a fer una pintada al mur de la Ronda Moreta que aquesta setmana s’havia netejat per estrenar el nou mural

Nova pintada al mur de la Ronda Moreta de Berga que aquesta mateixa setmana es va pintar de gris per complementar el flamant nou mural de l’artista Slim Art. L’obra artística i la repassada del mur s’emmarquen en una acció d’embelliment impulsada conjuntament per l’Ajuntament de Berga i la unió de botiguers, i la nova pintada reivindicativa ha encès les xarxes.

En declaracions a l’Aquí Berguedà, el president de Bergacomercial, Xavi Orcajo, ha lamentat la pintada reivindicativa: “Podem estar d’acord en els missatges o en la llibertat de reivindicar el que tothom cregui, però mai ho defensarem quan aquestes reivindicacions trepitgen la feina de veïns i associacions”.

Orcajo ha assegurat que, des que s’ha tingut coneixement de la pintada, diversos veïns s’han ofert a Bergacomercial i a l’Ajuntament per tornar a cobrir de gris el mur. Tot i això, el pintor que la setmana passada ja va amagar les pintades que hi havia amb noves capes de gris, ja s’ha compromès en tornar a repetir la feina demà mateix. L’Ajuntament i Bergacomercial ja han donat el vistiplau perquè així sigui.

L’alcaldessa, Montse Venturós, ha dit a Twitter que considera que la pintada és “un absolut menyspreu a la tasca ingent de comerciants, veïns i tothom qui s’hi ha bolcat”, per més que comparteixi el missatge de la reivindicació. Diversos membres de l’oposició també han condemnat la pintada. L’acció d’embelliment d’aquesta zona de Berga s’inaugurarà aquest dilluns a la tarda, tal com estava previst.

X