S’estrena a la gran pantalla ‘Herència’, el primer curtmetratge del berguedà Eudald Corominas

Arriba la preestrena d’‘Herència’, el primer curtmetratge del berguedà Eudald Corominas. Serà el proper 21 de desembre a Cinesa Diagonal, de Barcelona, a les 8 del vespre (20.00h), i hi assistirà l’equip tècnic, els actors i tots els col·laboradors que ho desitgin.

Tot just fa un any del rodatge. El projecte es va començar a gestar a finals del 2018 i, un any més tard, al desembre del 2019, es va dur a terme el rodatge. Durant deu dies, un equip d’unes trenta persones va gravar ‘Herència’ en diversos indrets del Berguedà. El coronavirus ha endarrerit l’estrena del film i els processos de postproducció programats es van ajornar uns quants mesos per evitar que l’estrena coincidís amb el punt àlgid de la pandèmia.

Després de la preestrena, el director i la productora ESCAC Films començaran a distribuir el curtmetratge a diversos festivals d’àmbit nacional i internacional per tal de donar visibilitat el projecte. També es busca fer una projecció al Berguedà, però no està programada a causa de les dificultats del moment i les restriccions imposades per combatre la Covid-19.

Fotograma 6

Cinema negre, històric i polític

Herència, catalogada dins del cinema negre, està ambientada als anys cinquanta en un poble dels Pirineus catalans. Explica la història d’un enterrador que, angoixat perquè la seva vida està submergida en la desgràcia, mata una persona per poder cobrar els diners de l’enterrament. Les atrocitats de la guerra i els actes del passat emergeixen a la llum quan una nena descobreix l’assassinat i li comença a fer xantatge.

Herència busca explicar les conseqüències de la Guerra Civil i els despropòsits que es van fer quan es va acabar oficialment. Malgrat que el lloc està descontextualitzat, la història que s’explica beu de moltes històries reals que van succeir durant aquells temps.

Repartiment

Borja Espinosa (Barcelona, 1976) L’enterrador: És especialment conegut pel seu pas a Plats Bruts i fou nominat al millor actor als Premis Gaudí per El camí més llarg per tornar a casa. El seu paper és d’un enterrador solitari que viu en una casa apartada del poble.

Pep Cruz (Girona, 1948)Arturo: El coneixem per les seves múltiples facetes, a produccions com ara Mar i Cel o La memòria dels cargols. A la història, durant la guerra civil va ser l’alcalde del poble. El seu paper és d’un home seriós amb un caràcter fort i enèrgic.

Albert Pérez (Barcelona, 1959)Pare Francesc: Va estar nominat als Premis Butaca a la categoria d’actor de repartiment per L’encarregat. El seu paper és d’un capellà que acompanya en tot moment l’Arturo donant-li suport i ajudant-lo en tot el que calgui.

Laia Parent (Barcelona, 2006)Sara: Amb quinze anys és una de les joves promeses del panorama català, i a Herència firma el seu debut a la gran pantalla. La Laia encarna una nena que descobreix un assassinat i apareixerà a casa de l’enterrador per trencar la tranquil·litat d’aquell lloc.

El tràiler

Herència – Tràiler from Eudald Corominas on Vimeo.

X