Cal Rosal concentra la Fira del Nadal en un cap de setmana i fa un primer pas per “desestacionalitzar” l’activitat firal

La Fira del Nadal de Cal Rosal es concentrarà en un sol cap de setmana aquest any. Serà aquest proper, dissabte 19 i diumenge 20, a la Porta del Comerç. S’hi aplegaran una vintena de paradistes de diferents àmbits, des de l’agroalimentació fins a la moda, sense passar per alt la temàtica nadalenca.

L’any passat ja es va impulsar una prova pilot de la fira, però va dilatar-se més d’un cap de setmana. Aquest any l’Ajuntament d’Olvan estreny vincles amb la unió de botiguers, que ha passat a agafar les regnes de l’organització de la fira. Consistori i botiguers han acordat que la millor solució per començar a apuntalar la fira al calendari era concentrar-la en un sol cap de setmana.

A banda dels expositors, també s’han programat dues activitats paral·leles. La primera és dissabte 19, a les 6 de la tarda: l’espectacle infantil The Beatles for Kids, en el marc del cicle d’activitats Olvan*Arts. I la segona proposta és diumenge a les 12 del migdia: una lectura de contes de Nadal a la mateixa Porta del Comerç de Cal Rosal.

Amb el Covid molt present

Durant tot el cap de setmana diversos agents de Protecció Civil vetllaran perquè es compleixin totes les mesures de seguretat dins el recinte firal. Hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició de tots els visitants i caldrà accedir a la fira amb mascareta. A banda, els agents calcularan que no se superi el màxim aforament permès dins el recinte en cap moment del cap de setmana.

Xavier Curriu, president dels botiguers, ha explicat en roda de premsa que l’ampliació del confinament perimetral de cap de setmana a tota la comarca obre una escletxa d’oportunitats a la fira. “Aprofitarem que, de moment, les restriccions ho permeten, per intentar atraure públic de tota la comarca”.

Per la seva banda, l’alcalde d’Olvan, Sebastià Prat, ha assegurat que la Fira de Nadal no és més que “un primer pas” per desestacionalitzar l’activitat firal. “El mirall és la Fira del Bolet. Ens porta activitat molts caps de setmana de tardor, però volem que també hi hagi moviment la resta de l’any”, ha explicat. Per fer-ho, de cara al 2021 ja treballen per programar entre 5 i 6 fires entre la primavera i l’hivern.