Puig-reig suspèn La Corrida, però manté l’esperit de la festa amb actes per celebrar-la des de casa

No hi haurà La Corrida 2021 a Puig-reig. L’evolució de la pandèmia ha obligat la comissió de la festa i l’Ajuntament de Puig-reig a suspendre-la. Ara bé, per contrarestar l’absència dels actes tradicionals, s’impulsen iniciatives alternatives per poder-la viure de manera confinada.

Per als més petits, la Biblioteca Guillem de Berguedà de Puig-reig ha preparat el “Kit de La Corrida” per fer un taller de manualitats a casa, ja que no s’ha pogut organitzar presencialment a l’equipament. El kit ja es pot trobar a la biblioteca municipal durant aquesta setmana i també es pot encarregar contactant amb l’equipament.

També es manté el concurs de fotografia d’Instagram de La Corrida. Les bases del concurs es faran públiques en els propers dies a les xarxes socials de la comissió de la festa i les fotografies s’hauran de penjar amb l’etiqueta #lacorridapuigreig21.

La cuina del porc, als restaurants

Finalment, la comissió també ha volgut donar protagonisme a la cuina del porc, un dels elements que formen part de la festa, i així donar suport al sector de la restauració. La fórmula ha estat que sis restaurants del poble oferiran durant aquest cap de setmana el menú de La Corrida. Aquests establiments són el Restaurant Cal Marçal, el Bar Restaurant El Cafè de l’Ametlla de Merola, La Forkilla, el Baixador, El Petit Buffet i El Mirall. A través de les xarxes socials es poden consultar les propostes gastronòmiques que els restaurants han preparat per a aquesta ocasió especial. A banda, tot i la situació de pandèmia, la comissió de La Corrida ha editat i imprès el tradicional calendari de la festa.

La comissió de La Corrida ja treballa en la celebració de la festa del 2022 amb l’objectiu de poder recuperar la cercavila de carruatges i la resta d’activitats que tenen lloc al carrer i que compten amb una gran afluència de persones.

X