Ja es poden reciclar les càpsules de cafè monodosi a les deixalleries del Berguedà

Acord per evitar que milers de càpsules de cafè vagin a parar cada setmana a l’abocador del Berguedà. A partir d’ara es poden portar a les deixalleries fixes o mòbils de la comarca i, allà, se separaran els materials en una trituradora per poder ser reciclats.

Les càpsules són reciclables però cal fer-ne un pretractament per separar el cafè de l’embolcall. Sense separar els dos productes no es poden llençar ni a la fracció orgànica ni als envasos, i això fa que acabin sistemàticament a la resta i, per tant, a l’abocador. Val a dir que al mercat hi ha algunes càpsules compostables, que es poden llançar a l’orgànica, però són una petita part. En la majoria de casos, la càpsula conté 3 grams de cafè i 6 grams d’embolcall (plàstic o alumini) i, per reciclar-les correctament, cal separar el cafè de l’embolcall.

Ara, gràcies a un conveni entre el Consell Comarcal i l’empresa Nestlé, les deixalleries fixes i mòbils de la comarca recolliran les càpsules per, posteriorment, separar-les i poder-les reciclar. L’usuari haurà de portar les càpsules d’alumini i les de plàstic en bosses separades. Un cop a la deixalleria, una trituradora separarà mecànicament les restes de cafè de l’embolcall.

Des d’aquest gener, les deixalleries recullen les càpsules per poder donar una segona vida al material. L’alumini és reciclable al 100% i l’alumini reciclat manté íntegres les seves propietats. Les restes de cafè s’incorporen a altres residus orgànics.

X