L’Ajuntament de Berga exigeix a la Generalitat que posi ventilació mecànica a les aules de les escoles públiques

Un mes més tard del previst, però unanimitat. El ple de l’Ajuntament de Berga ha aprovat sense cap mena d’oposició la moció presentada per Comissions Obreres per exigir a la Generalitat que posi ventilació mecànica a les aules de les escoles públiques.

A través de la moció, el sindicat de CCOO a la Catalunya central denuncia que el Departament d’Educació hauria de fer més que demanar que s’obrin les finestres per ventilar les aules. CCOO destaca que la ventilació mecànica és la solució perquè no depèn de les variacions atmosfèriques, propicia una instal·lació molt més rendible tèrmicament, ventila constantment l’espai i expulsa controladament l’aire viciat.

Per tot plegat, el sindicat reclamava fer pressió perquè la Generalitat implementi el sistema, faciliti l’ocupació d’espais alternatius quan sigui necessari, porti més EPIs als treballadors dels centres educatius i augmenti el pressupost de neteja i desinfecció. No hi va haver oposició i, a més, es va afegir que s’enviaria la moció a la conselleria d’Educació de la Generalitat i als Serveis Territorials del Departament a la Catalunya central.

La moció de CCOO s’havia de tractar al ple de desembre, però els problemes de connexió i la durada del ple van acabar fent que els regidors acordessin deixar la moció pel següent ple. De fet, la idea que es va plantejar en aquell moment era de convocar un ple per tractar totes aquelles qüestions que, per ‘timing’, havien quedat fora de la sessió. Al final, i amb les festes entremig, la moció ha acabat tractant-se a mig gener.

 

X