1 de cada 4 empreses del Berguedà considera indispensable la seva digitalització però necessita formar-se per afrontar-la

El 23% de les empreses del Berguedà considera indispensables les formacions per millorar el seu posicionament a les xarxes socials, però un 27% admet que no té els coneixements necessaris per fer aquest salt digital. Ho diu un estudi fet per l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB) a través d’una enquesta feta a més d’un centenar d’empreses de la comarca.

L’enquesta ha permès concloure que les principals demandes formatives tenen a veure amb la gestió de xarxes socials, la creació i gestió de pàgines web, la creació d’un canal de venda en línia o una botiga virtual, i la digitalització dels processos. Per això, l’ACEB ha optat per llançar set formacions subvencionades (és a dir, de franc) adreçades a les empreses. D’entrada, la patronal ha impulsat tres cursos dirigits a botigues i comerços que volen començar a vendre els seus productes a través d’internet i no saben per on començar: ‘Com puc vendre per Internet?’, ‘Comerç electrònic i botiga virtual’, i ‘Com vendre a través de les xarxes socials. Social Selling’.

A banda, també organitza el curs ‘Fotografia gastronòmica per xarxes socials’, adreçat als interessats en les tècniques de la fotografia en el món de la restauració i en l’ús que se’n fa a les xarxes socials per a difondre i vendre els seus productes. Una altra formació es titula ‘Dona a conèixer el teu negoci amb les eines Google’ i s’adreça als que volen treure tot el rendiment de la plataforma en l’àmbit professional i de negoci. El cinquè curs es diu ‘Transformació digital i market place’ i va dirigit als qui vulguin adaptar el seu negoci a l’era digital i conèixer-ne totes les eines que hi ha disponibles posant èmfasi en la gestió d’una botiga virtual. I finalment, l’ACEB també llança la formació ‘Primers auxilis en seguretat i salut laboral davant la Covid-19’, per aprofundir en les accions sanitàries per minimitzar el risc d’accident laboral i malaltia professional, i concretament davant de la crisi sanitària actual.

Cada curs -subvencionat pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya- té 15 places disponibles i entre les set accions, amb un total de 164 hores lectives, es formarà a 105 treballadors, empresaris i autònoms de la restauració, l’hostaleria, el comerç i el turisme del Berguedà. Per apuntar-se, els interessats poden trucar al 93.822.14.04, enviar un correu electrònic a formacio@aceb.cat o adreçar-se a les oficines de l’ACEB, a la plaça Tarascón n.8, baixos, de Berga.

El llançament d’aquesta bateria de formacions va en la línia d’impulsar actuacions per facilitar el salt digital de les empreses del Berguedà. I de fet, això ja és una de les accions que s’inclou en el pla de xoc a curt termini de la Visió ACEB 2021-2025, el pla per als propers cinc anys que la patronal està mirant d’implementar tant al sector privat com al públic.

X