Dues setmanes més amb les mateixes restriccions a empreses i amb confinament municipal

El Procicat ha decidit prorrogar dues setmanes més les restriccions vigents en aquest moment, segons ha avançat Catalunya Ràdio. Així doncs, durant 14 dies més es mantindrà el confinament municipal i el tancament del comerç no essencial els caps de setmana. També quedaran tancats els centres comercials, els establiments de més de 400 metres quadrats i els gimnasos.

El propi secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha indicat aquest dimecres que el confinament municipal seguiria vigent, malgrat l’oposició de les comarques petites i fins i tot de l’alcaldessa de Barcelona (amb arguments diametralment oposats). Les administracions de les petites comarques defensen que han de ser excepcions per poder arribar als serveis bàsics.

Els pobles petits demanen que no se’ls tracti igual que a l’àrea metropolitana, que és just el mateix que ha demanat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, però amb arguments totalment diferents. Colau va dir aquest dimarts a Els Matins de TV3 que Barcelona hauria de gaudir d’una mobilitat metropolitana per evitar aglomeracions a la ciutat comtal. Colau defensa que Barcelona no pot ser tractada com “un municipi dels Pirineus”, sinó que ha de gaudir de més llibertat de mobilitat es reparteixi més per tota l’AMB.

Al final, però, el Procicat no ha fet cas ni a uns ni als altres. Les mesures actuals es prorrogaran durant 14 dies més i, en principi, sense excepcions. El confinament municipal serà igual per a tots, independentment de la població de cada zona, els problemes per al teixit econòmic o l’accés als serveis bàsics.

El Lluçanès se suma a les queixes

En les últimes hores, el Consorci del Lluçanès, que agrupa els tretze municipis que formen la subcomarca natural, ha fet públic un manifest on reclama al Govern que revisi les restriccions i els permeti moure’s per tota la zona. En formen part municipis del Bages, Osona i el Berguedà (Santa Maria de Merlès), de manera que en aquest cas no demanen una mobilitat comarcal, sinó zonal.

En un comunicat, el Consorci denuncia que el Lluçanès ha perdut un 6% de població en els últimes 10 anys i que les restriccions actuals congelen totalment el procés que ha de servir per revertir aquesta tendència.