El ciutadà que necessiti un cubell o bujol del porta a porta l’haurà de pagar a partir de l’1 de febrer

A partir de l’1 de febrer, cada ciutadà que necessiti un cubell, bujol o contenidor del porta a porta l’haurà de pagar. El Consell Comarcal del Berguedà els cobrarà per evitar que se’n faci un mal ús, després d’haver-ne donat gratuïtament a la ciutadania i grans productors un total de 74.747.

S’hauran de pagar a preu de cost, és a dir, que es cobrarà exactament el preu que li ha costat al Consell comprar-los al proveïdor. El cost dels cubells per als particulars va de l’1,63€ que val el cubell reixat per la matèria orgànica als 7,02€ que costa l’ambivalent que s’utilitza a tots els municipis per llançar els envasos i el paper i cartró, excepte a Berga. Pel que fa a grans productors, el preu dels bujols va dels 19,42€ que costen els cubells més petits de cada fracció fins als 206,79€ que valen els més grans. El preu del material es pot consultar clicant AQUÍ.

El pagament del material ja es preveia en l’ordenança que es va aprovar el mes d’octubre passat. S’havia d’haver aplicat l’1 de gener però s’ha donat un mes de marge abans d’activar-ho.

Pagament per transferència

El pagament s’ha de fer a través d’una transferència bancària. El número de compte per realitzar els ingressos és el següent: ES48 2100 0015 6402 0047 7464. Caldrà indicar com a concepte “Compra Cubell” i fer-hi constar l’adreça.

Un cop fet l’ingrés, els ciutadans s’hauran d’adreçar, com sempre, al punt d’atenció del porta a porta que els pertoqui de cada municipi i presentar el justificant de pagament abans de fer la recollida del material.

Els grans productors el podran recollir al lloc habitual, a la nau del Consell Comarcal, ubicada al polígon industrial de la Valldan, demanant cita prèvia i portant el corresponent justificant de pagament per l’entrega del material.

Lliurament gratuït el primer cop

El lliurament gratuït de cubells, bujols o contenidors es mantindrà per a qualsevol activitat comercial o ciutadà que arribi de nou a uns dels 12 municipis del porta a porta. En aquests casos, es farà entrega dels bujols o contenidors corresponents de forma gratuïta, de la mateixa manera que s’ha fet la resta de població en el moment de la implantació del porta a porta.

Els 12 municipis on s’aplica el porta a porta són Avià, Bagà, Berga, Casserres, Cercs, Gironella, Guardiola de Berguedà, La Pobla de Lillet, Olvan, Puig-reig, Sant Julià de Cerdanyola i Vilada.

X