Els busos del Berguedà deixaran de parar a Ronda Universitat, però ho faran a Gran Via i passeig de Gràcia

Els autobusos del Berguedà deixaran Ronda Universitat a partir del 8 de febrer. L’habitual parada de Ronda passarà a la història per a moltes línies (el 60% de les que l’utilitzen actualment) per satisfer els desitjos de l’Ajuntament de Barcelona, que vol descongestionar la zona de busos. Les expedicions que venen o van al Berguedà passaran a fer parada a Gran Via amb Balmes, quan entrin a la ciutat, i a passeig de Gràcia amb Diputació, quan en surtin. De fet, mantenir una parada cèntrica era el reclam que, des que es va conèixer la voluntat d’allunyar els busos de Ronda Universitat, el Consell Comarcal del Berguedà feia a les autoritats competents.

Tant la parada d’entrada a Gran Via com la de sortida a passeig de Gràcia seran punts de pas. Totes les línies que connectin amb el Berguedà tindran com a punt d’inici o final l’Estació del Nord, a tocar de l’Arc de Triomf.

planol-noves-parades-alsa-barcelona-bergueda

La línia del Berguedà és només una de les 11 que es traslladen com a conseqüència de la transformació de Ronda Universitat. També ho faran les expedicions d’Olesa-Manresa, les de Castelldefels-Port Ginesta, els busos no exprés del Maresme i els del Garraf. Amb aquests canvis, l’Ajuntament, la Generalitat i l’Autoritat del Transport Metropolità busquen “oferir una millor experiència de viatge als usuaris i minimitzar l’impacte de l’estacionament de busos en els àmbits centrals de la ciutat”.

Remodelació de la Ronda Universitat

Les obres faran que Ronda Universitat guanyi voreres i espai verd, i redueixi de 4 a 2 els carrils de trànsit actuals. La intervenció modificarà la configuració actual d’aquesta via amb l’objectiu de facilitar els desplaçaments a peu i la vida comercial.

A banda del trasllat de les parades de busos interurbans situades en aquesta banda de la ronda, també es desplaçarà uns metres la parada actual de les línies de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) però continuarà donant servei a les línies D50, H16, V13, 55, 59 i 67. L’estacionament quedarà prohibit a la ronda de la Universitat, costat muntanya, entre Rambla de Catalunya i Plaça Universitat. I es preveu que l’actuació finalitzi el proper mes de març.