El patronat de la residència Sant Bernabé perd una nova patrona

Tercera dimissió al patronat de la residència Sant Bernabé de Berga. Setmanes després de les dimissions del regidor Marc Marginet i la patrona Núria Arnau, aquesta vegada qui ha decidit plegar ha estat Conxita Medina, tot i que els motius que dona són molt diferents als dels altres dos expatrons. Medina és la directora d’Atenció Primària del centre i el nord del Berguedà, però formava part del patronat en qualitat de ciutadana.

Preguntada per l’Aquí Berguedà, Medina ha assegurat que la seva dimissió respon únicament a “motius personals i manca de temps per dedicar-m’hi”. Marginet i Arnau, en canvi, van desvincular-se de l’òrgan com a mostra de rebuig a la gestió que n’ha fet durant els últims mesos el govern de la ciutat.

A tot això, aquest divendres a la tarda hi ha convocat un patronat de la residència on caldrà prendre una decisió clau per al futur de la residència. A aquesta hora pren forma la possibilitat que l’Ajuntament tiri endavant un conveni que el vinculi amb l’empresa pública Sumar, malgrat que el TSJC ha tombat una fórmula gairebé idèntica a Esparreguera. De fet, tots els patrons han pogut llegir-se aquesta proposta d’acord i el patronat d’aquesta tarda ha de servir per aprovar-lo o optar per una altra via.

Tot plegat passarà a poc més de 48 hores perquè expiri un altre conveni, el que l’Ajuntament ha signat amb el CatSalut per tal que la infraestructura administrativa de l’hospital continuï acompanyant la residència mentre no es troba la fórmula perquè camini amb autonomia. Aquest conveni acaba el 31 de gener, després de prorrogar-se un mes, a finals d’any. La pròpia alcaldessa, Montse Venturós, ha recalcat en més d’una ocasió que el conveni es pot prorrogar “tant com faci falta”, però a aquestes alçades -i malgrat els dubtes legals- tot sembla encaminat perquè Sumar aterri a la residència.

 

X