Condemnen un home a 5 anys de presó per abusar d’una menor d’edat i vendre marihuana a l’edifici del Menfis de Berga

Cinc anys i un dia de presó per a Angel B.F. per haver abusat sexualment d’una menor de 14 anys a l’antiga discoteca Menfis de Berga. Segons ha avançat el diari Regió7 i ha pogut confirmar l’Aquí Berguedà a través de la sentència, el jutge el condemna a tres anys i un dia com a autor d’un delicte contra la salut pública per vendre marihuana després d’ocupar l’antiga discoteca, i a dos anys més per abusar sexualment d’una menor.

La sentència també condemna José C.M. a tres anys i un dia de presó. Angel B.F. i ell van posar-se d’acord per ocupar el Menfis i posar-se a vendre marihuana a menors d’edat, malgrat ser coneixedors de la seva edat. Els joves -relata la sentència- anaven a la discoteca després de classe i, una de les persones, fins i tot va haver de ser hospitalitzada a finals del 2018 per haver ingerit una gran quantitat de droga que li havien donat al Menfis. A José C.M. se’l condemna com a autor d’un delicte contra la salut pública, però en aquest cas no se l’imputa per abús sexual, a diferència del seu company d’ocupació.

Els fets van passar entre l’octubre del 2018 i el febrer del 2019. Després de mesos venent marihuana a menors, una menor d’edat va denunciar que havia estat víctima d’una agressió sexual. Segons explica la sentència, l’agressor va aprofitar que la víctima estava sota els efectes de la droga per dur-la a una sala per “fer-li una neteja d’aura”. Un cop a la sala, li va apretar els pits per sota dels sostens i la va fer asseure’s damunt seu. Arran d’aquesta denúncia, el febrer del 2019 un jutge va ordenar l’entrada i registre a l’interior de l’antiga discoteca. Hi van trobar una bossa amb més de 5 grams de marihuana.

Aquell mateix dia els Mossos van arrestar José C.M., acusat de proporcionar la droga als menors, i van emetre una ordre de recerca i captura per detenir Angel B.F. per abusar de la menor. El segon implicat en la trama van ser detingut al cap de pocs dies i des del 3 de març d’aquell any és a la presó de forma preventiva.

A banda de la condemna a 5 anys i un dia de presó, el jutge també ha condemnat Angel B.F. a pagar una multa de 50 euros. També se li prohibeix acostar-se a més de 1.000 metres del domicili de la víctima durant un any, un cop surti de presó. I a més, se li prohibeix, durant el mateix període de temps, comunicar-se amb la víctima per qualsevol via o a través d’una persona durant aquest període de temps. Quan surti de la presó, Angel B.F. viurà cinc anys més en llibertat vigilada.

X