Servidors públics i associacions: un equip guanyador!

aparador-berga-comercial-orcajo

Quan parlem d’un fuster, d’un sabater, d’un comerciant o d’un restaurador, sempre imaginem una persona que estima el seu ofici. Una professional que mima la seva matèria primera. Una persona amb empatia, que se sent orgullosa de la seva feina. Una persona que, malgrat les adversitats, ha escollit guanyar-se la vida en allò que més li agrada, i sobretot, compartir-ho amb la gent. O almenys així hauria de ser.

Quan parlem d’una o un servidor públic —sobretots aquells que reben el mandat popular de governar i administrar un Ens local— n’esperem el mateix. Persones que estimin l’ofici. L’ofici d’ajudar a la seva comunitat, d’escoltar, dialogar, empatitzar i sobretot fer que aquesta terra, en aquest cas el Berguedà, millori.

No volem ni comerciants que ens enganyin, ni polítics que només pensin en el sou i la cadira. No volem mals professionals ni mals servidors públics. Avui, més que mai, necessitem gent que estimi el seu ofici. Hem d’exigir als nostres representants polítics que més que administrar, governin. I, als que estem davant les organitzacions associatives ens heu d’exigir que representem els interessos del col·lectiu. Que, més que estar al costat, estiguem davant: tirant del carro i obrint camí.

Només així, serem capaços de guanyar aquesta cursa! Una cursa amb desnivell, com ens agrada als berguedans. Amb pujades dures i baixades tècniques que si et despistes et trenques coll i barres. I els nostres representants polítics i l’associacionisme formem aquest gran equip per tirar endavant i arribar a la meta el més ben classificats.

L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB) ha desenvolupat, amb la col·laboració d’altres entitats del sector econòmic de la comarca, un gran projecte de comarca: social, tècnic, professional, rigorós, planificat i amb voluntat de sumar-hi absolutament tothom.

Bergacomercial ha impulsat, amb el suport de totes les entitats comercials de la comarca, la Federació del Comerç Berguedà. Una entitat que aplega més de 420 comerços i neix amb la voluntat de projectar el comerç comarcal del futur.

Altres entitats esportives, ecologistes, veïnals, culturals com el Club Esquí Berguedà, Runners Berguedà, els Amics de Joan Ferrer, Castellers de Berga, Grup de Defensa de la Natura… i tants d’altres!, també han presentat, creat o manifestat grans projectes que pretenen fer un salt qualitatiu en el seu àmbit i impulsar aquesta comarca.

Ara toca als nostres representants públics, aquells que hem escollit perquè ens representin, ens administrin i ens governin, que facin més de SERVIDORS PÚBLICS. Que escoltin la feinada que molts de nosaltres estem fent… que aprofitin i desenvolupin —amb els canvis i adaptacions necessaris— les propostes.

Les associacions, com a professionals dels diferents àmbits, hem d’escoltar, analitzar, projectar i sobretot saber explicar les conclusions a aquells que tenen la capacitat de buscar i trobar els recursos —tècnics i econòmics— per portar a terme aquests projectes. Amb el màxim consens, sense deixar-nos ningú, i respectant l’opinió dels que més en saben. L’equip ja el tenim. Sabem com volem jugar?

Demostrem, TOTS, que estimem el nostre ofici!, i fem la feina. Nosaltres, des de Bergacomercial, hi som.

Treballem plegats!

aparador-berga-comercial-logo

X