L’Hotel d’Entitats de Berga comença a vacunar AstraZeneca: el personal essencial ja no haurà de baixar al Bages

La vacuna d’AstraZeneca també s’administra al Berguedà des d’aquesta setmana. L’Hotel d’Entitats de Berga s’ha convertit en un nou centre de vacunació de les dosis que es posen al personal essencial. És el cas d’agents de policia, mestres i personal sanitari (farmacèutics, fisioterapeutes, dentistes, veterinaris…), que fins ara havien de baixar al CAP Bages, a Manresa, a posar-se la vacuna, i a partir d’aquesta setmana ho podran fer a Berga, si ho volen.

Fonts del CatSalut han reiterat a l’Aquí Berguedà que “la vacuna arribarà a tothom” i han insistit que “és important que ningú es posi nerviós”, atès que les vacunes no es poden posar de cop i es va avisant el personal a vacuna “de mica en mica”.

Qui s’hagi de vacunar rebrà una comunicació a través d’un correu electrònic i/o SMS que -segons el CatSalut- “és del tot intransferible”. Els equips de vacunació s’han trobat que algunes persones han reenviat el missatge als seus companys de feina, i aquests últims han reservat cita per vacunar-se sense haver rebut l’avís. I un cop al centre de vacunació no s’han pogut vacunar. Per evitar aquestes situacions, el CatSalut demana paciència i reitera que estan posant totes les vacunes “tant bon punt arriben”.

Això pel que fa a l’AstraZeneca, que s’adreça al personal essencial de fins a 55 anys. En paral·lel, continua la vacunació de les dosis de Pfizer a persones més grans. És el cas dels majors de 80 anys i les persones amb un alt grau de dependència, que, o bé són vacunats al seu CAP de referència (Berga, Gironella, Puig-reig o Guardiola), o bé són vacunats a domicili, en aquells casos en què hi ha més problemes de mobilitat.

X