Jesús Calderer deixa la conselleria comarcal de Medi Natural i assumeix la de Projectes Europeus

Nova distribució del cartipàs al Consell Comarcal del Berguedà. El govern del Consell Comarcal del Berguedà ha aprovat la modificació en ple ordinari, aquest dimecres. La nova consellera Ariadna Herrada, que s’ha incorporat a l’executiu en substitució de Jordi Sabata, assumeix les àrees de Polítiques Digitals, Habitatge, Transparència i Govern Obert. Fins ara, Habitatge era una competència de la consellera Anna Maria Serra mentre que la cartera de Govern Obert la portava la consellera Araceli Esquerra.

La reestructuració del cartipàs també suposa que l’àrea de Projectes Europeus, que portava Sabata, recaigui en el conseller Jesús Calderer. Pel que fa a l’àrea de Medi Natural passa a mans del conseller Pep Llamas. La resta de carteres queden com estaven. Així s’ha informat en el ple ordinari de l’ens comarcal celebrat el dimecres 3 de març.

Línia de tresoreria per a ajuntaments

El ple també ha aprovat les bases de la línia de tresoreria del Consell adreçades als 31 ajuntaments de la comarca. Es tracta de les bases que regularan aquestes ajudes per valor d’1 milió d’euros i que s’atorgaran al 0% d’interès. La finalitat d’aquest línia és l’atorgament de crèdits a curt termini per a les necessitats transitòries de tresoreria dels ajuntaments berguedans.

Els ajuntaments poden demanar un màxim de 100.000 euros. El repartiment entre els ajuntaments es realitzarà per ordre de recepció. En el cas que no hi hagi suficients recursos es prioritzaran els municipis per ordre creixent d’habitants (de menys a més). La convocatòria que es farà en les properes setmanes, estarà oberta fins el dia 30 d’octubre de 2021.

Nomenament de la nova gerent

El ple ordinari de març també ha aprovat per el nomenament de Rosa Pujols Castellà (Berga, 1975) que assumirà les responsabilitats del nou càrrec de forma immediata. La nova gerent espera “complir les expectatives i seguir el llegat deixar per Eduard Barcons treballant per fer més potent el Berguedà”.