Horrorland retreu a les administracions “manca de facilitats i ajuts” per continuar al Berguedà

Horrorland ha fet oficial el que aquest dimecres va avançar l’Aquí Berguedà: marxen del Berguedà. En un comunicat, asseguren que “la manca de facilitats i ajuts per part de les institucions ha condicionat la finalització del projecte”. I recorden que el retorn de totes les entrades venudes el 2020 els va deixar “a la corda fluixa”.

Per tot això, van recórrer a la propietat de les naus de Cercs, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, per “posar de manifest la debilitat del projecte”. Des d’aleshores, diuen, “s’han intentat establir negociacions, però aquestes han estat insuficients i els organitzadors d’Horrorland s’han vist obligats a finalitzar la seva estada a Cercs”.

L’Agència va condonar el pagament del lloguer de les naus des del juny del 2020 amb la condició que obrissin el 2021, tal com va explicar aquest dimecres l’Aquí Berguedà. Però amb això no n’hi ha hagut prou: els promotors necessitaven una injecció de diners més gran per poder recuperar una part de la inversió que havien fet per al 2020. Una setmana abans d’obrir, les mesures dictades pel Procicat van obligar a suspendre la tercera edició del parc del terror i tota la inversió que s’havia fet per a la nova obertura va ser impossible de recuperar.

En el comunicat, Horrorland recorda que, al llarg de les dues temporades en actiu, el centre d’oci ha acumulat més de 40.000 visitants i ha generat 170 llocs de treball i un fort impacte econòmic i turístic al Berguedà. A més, agraeixen la confiança de tots els fanàtics del terror que els han visitat durant dos anys. També reivindiquen que el seu projecte ha acabat sent considerat el millor Scream Park d’Europa en les seves dues edicions, amb una dotzena de reconeixements acumulats.