Les associacions de veïns exigeixen a l’Ajuntament de Berga que condemni les pintades a les esglésies: “En cas contrari, en seran còmplices”

“La paciència s’ha acabat”. Així de contundents es mostren en un comunicat les associacions de veïns de Berga, després de les pintades feministes que es van fer en algunes esglésies de la ciutat la vigília del 8-M. Les agrupacions veïnals reclamen a l’Ajuntament que persegueixi els autors d’unes accions que -asseguren- “malmeten el patrimoni històric i monumental tant públic com privat”.

D’entrada, les associacions reiteren el seu “suport incondicional a la intenció i els motius del 8-M, amb el desig d’aconseguir la completa igualtat de gènere en tots els àmbits de la vida”. Tot i això, lamenten les pintades a les esglésies, ja que consideren que són “totalment contràries a l’esperit i motiu de la commemoració”.

Per tot plegat, exigeixen a tots els grups municipals de l’Ajuntament de Berga que condemnin les accions “sense pal·liatius”. I conclouen que “en cas contrari, en seran còmplices”. Tanmateix, demanen al govern que faci pagar el cost de la neteja de les pintades a les seves autores, un cop s’hagi fet la investigació policial.

Les agrupacions veïnals afirmen que estan “tipes de la passivitat envers les persones que embruten i fan malbé el patrimoni de la ciutat, els elements urbans i les propietats privades”. Per això, reiteren que se’ls ha acabat la paciència i que estudiaran “possibles processos legals per aturar aquests fets”.

 

X