La nova residència de Berga, Berga Residencial, cedeix una setantena de llits a Grup Horitzó perquè els vengui

La donació es va pactar fa més d’un any, i la Fundació Horitzó ja n’ha pogut vendre prop d’una cinquena part “a un preu molt assequible”

La nova residència de gent gran de Berga, Berga Residencial, ha fet una donació important a Grup Horitzó. Els ha cedit els 70 llits de l’antic Hotel Ciutat de Berga que, amb la transformació de tot l’edifici, no han aprofitat. La nova residència ha renovat de dalt a baix totes les habitacions per oferir als usuaris uns equipaments d’última tecnologia, i en aquest escenari no hi entraven les habitacions d’hotel, que des de fa mesos es venen a la botiga de Grup Horitzó a un preu assequible, a l’abast de bona part de la població.

Cada habitació completa, amb llit, canapè, escriptori i tauleta de nit, costa 50 euros. És un preu difícil de millorar, tal com ha comentat la presidenta de Grup Horitzó, Eva Sànchez: “Per aquest preu, pots muntar una habitació individual. I ho podem vendre tan barat gràcies al fet que el material ens ha arribat fruit d’una donació”.

habitacio-grup-horitzo-residencia

Des de Berga Residencial, la gerent de la residència, Sara Malé, ha explicat que els germans Barniol, inversors del projecte, van pensar que es podia col·laborar amb una fundació del Berguedà per donar sortida a les habitacions. En la tria va aparèixer Grup Horitzó, que va acabar sent l’opció escollida en una donació que totes dues parts perceben com “un primer pas per col·laborar plegades”.

Des de la Fundació Horitzó, Charo Díez, que n’és patrona, ha reivindicat que “encara no hi ha places de residència al Berguedà per a persones amb trastorn de salut mental”, i que el vincle amb la nova residència pot ser bo per posar-hi remei. Des de Berga Residencial, Sara Malé ha explicat que l’adaptació de tot l’edifici també serveix per habilitar “una planta per a deteriorament cognitiu i patologia mental, i ho veu com “una bona opció per col·laborar en un futur”.

La nova residència, ubicada a la plaça Cim d’Estela, a tocar del passeig de la Indústria, té previst obrir portes a mitjans d’abril. Ara mateix resta a l’espera dels últims permisos, que són qüestió de dies. Tot i no haver obert encara, ja té cobertes 18 de les 21 places del centre de dia i més d’una planta de residencials (unes 40). En total la residència tindrà 4 plantes, 99 places residencials, les 21 de centre de dia i servei d’atenció domiciliaria. A nivell laboral, crearà 50 llocs de treball directes i 25 més, d’indirectes.