Gironella estrena una nova àrea d’aparcament i acollida d’autocaravanes a la zona esportiva

Gironella ja té zona d’acollida d’autocaravanes. És a la zona esportiva, a l’avinguda dels Països Catalans, i té capacitat per a 95 vehicles i una àrea d’estacionament i pernocta per a una quinzena d’autocaravanes o vehicles camperitzats.

Per fer realitat el projecte, s’ha arranjat, pavimentat i dotat de serveis instal·lacions un espai de 4.500 metres quadrats. D’aquests, 2.000 estan destinats a les autocaravanes i 2.500, a la zona d’estacionament de vehicles.

La nova zona de pàrquing de Gironella dona resposta a la creixent demanda d’estacionament per fer ús de les instal·lacions esportives i lleure existents, com son les pistes de pàdel i tenis, el camp de futbol, el pavelló o la piscina. Així, aquest és un projecte que respon, d’una banda, a les necessitats veïnals dels gironellencs per fer ús de les instal·lacions esportives, i de l’altra, dona cobertura a la creixent demanda de pernoctació per a autocaravanes i vehicles camperitzats.

La zona d’estacionament de vehicles s’ha convertit en una necessitat fonamental per al municipi de Gironella ja que la zona esportiva aglutina un bon grapat d’equipaments. Aquesta concentració ha fet aflorar la necessitat de pavimentar aquest espai amb capacitat per a 95 vehicles, en total.

Pel que fa a les àrees de pernocta d’autocaravanes, espais on es facilita que els vehicles habitables puguin estacionar, descansar, pernoctar, llençar escombraries o buidar i omplir dipòsits, són una demanda cada cop més creixent i necessària al Berguedà. És per aquest motiu que després d’aquesta actuació del Consell Comarcal i l’Ajuntament de Gironella aquesta necessitat quedarà coberta.

Lluís Vall, conseller de Turisme i regidor a l’Ajuntament de Gironella, ha explicat durant l’acte de presentació a Gironella que “quan parlem de turisme al Berguedà ens centrem molt en l’Alt Berguedà, però el Baix Berguedà també disposa de grans atractius. Amb aquestes actuacions busquem dotar el Berguedà de millores perquè els visitants tinguin una experiència turística més amable i el caravaning està a l’ordre del dia”.

El conseller d’Esports i Turisme Actiu, Abel García, ha volgut felicitar l’Ajuntament de Gironella i ha afirmat que “ens hem de congratular ja que aquesta zona fa més amigable, més acollidora i més atractiva la nostra comarca en oci, turisme actiu i en definitiva, per gaudir de la naturalesa i l’esport. Aquesta és una aposta decidida i amatent i és el complement ideal per els que ens agrada l’esport i la naturalesa”.

Per la seva banda, el president comarcal, Josep Lara, ha apuntat que “les places hoteleres al Berguedà no son les que voldríem, però un servei com el que presentem avui pot ajudar a pal·liar-ho i a complementar la nostra oferta”

Les obres han estat finançades pel Pla Únic d’Obres i Serveis 2020-2024 i el Pla de Foment Territorial de Turisme, tots ells línies d’ajudes de la Generalitat de Catalunya. L’Ajuntament ha pagat 64.088,57 euros mentre que el Pla de Foment Territorial de Turisme n’hi ha aportat 53.569,91.

El Consell Comarcal del Berguedà ha licitat les obres, com també va licitar les obres per a la creació de zones de serveis per a autocaravanes ubicada a l’avinguda 1 d’octubre de Puig-reig. El concurs públic per a l’adequació de les zones dels dos municipis berguedans van ser licitats per un import total de 129.615,84 euros.

X