Es reactiva la taula per ampliar l’oferta de cicles formatius al Berguedà

El Berguedà ha reactivat la Taula de Treball en Formació Postobligatòria amb un reunió telemàtica celebrada aquest dimecres. Hi ha participat Araceli Esquerra, consellera d’Ensenyament i Abel Garcia, conseller de Joventut, entre d’altres. La Taula és una aposta del Consell Comarcal del Berguedà i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà amb la idea d’ampliar l’oferta de cicles formatius al Berguedà i d’impulsar un batxillerat escènic a la comarca.
La consellera d’Ensenyament, Araceli Esquerra ha explicat que aquesta Taula de Treball es reunirà de forma periòdica un cop cada trimestre. La reunió es planteja com un espai de cooperació entre administracions públiques i entitats comarcals. La taula pretén ser un lloc d’interlocució, que respon a la necessitat d’unificar sota un mateix paraigua la diversitat d’oferta i la demanda formativa del Berguedà.
En aquest sentit, pren especial importància l’exposició de la proposta del Mapa Formatiu del Berguedà, amb l’objectiu de difondre sota un mateix portal la totalitat de l’oferta formativa postobligatòria de la comarca. El mapa també permetrà a l’usuari interessat explorar els diferents itineraris educatius existents en funció del seu nivell d’assoliment educatiu, així com dels seus interessos. S’espera que sigui consultable al públic pròximament.
D’altra banda, la taula també ha de servir per detectar les necessitats formatives que hi ha orientades a l’àmbit laboral del Berguedà, per diversificar i ampliar l’oferta formativa seguint un criteri comú. L’objectiu final busca evitar la manca de qualificació en etapes postobligatòries, pal·liar la necessitat de marxar del territori per necessitats formatives i impulsar la possibilitat de rebre formació continuada al llarg de la vida d’una persona.
Es preveu que la taula es reuneixi periòdicament per analitzar, actualitzar i consensuar les actuacions i necessitats formatives del Berguedà. Es treballa amb l’objectiu que aquesta taula quedi integrada dins un espai de coordinació estratègica més ampli que permeti donar resposta als grans reptes educatius i formatius de la comarca.
A banda dels dos consellers d’Educació i Joventut, també hi han participat representants dels serveis d’Inspecció del departament d’Educació, del Centre de Recursos Pedagògics, el Centre de Formació d’Adults, el Servei d’Ocupació de Catalunya, el Consorci per a la Normalització Lingüística, la Cambra de Comerç o l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà.