Castellar de n’Hug concentra tots els contenidors del poble en dues noves illetes centrals

Castellar de n’Hug ja no té contenidors repartits per tot el poble. Aquesta Setmana Santa s’han estrenat les dues illetes de contenidors que l’Ajuntament ha instal·lat al centre del municipi. Estan de costat, i en una hi ha contenidors de rebuig i en una altra de vidre, paper i cartró, orgànica i envasos. L’objectiu de l’Ajuntament és tenir “un poble més net, polit i endreçat”.
Tot això, mentre el poble espera, com els altres 18 petits municipis de la comarca, que es desplegui el model d’illes de recollida selectiva que complementi el porta a porta i empenyi els veïns dels pobles petits a reciclar com ho fan als municipis grans des del 2018.
Segons les últimes dades, els 12 municipis on hi ha porta a porta reciclen més del 80% dels residus que generen. Ara bé el reciclatge a nivell comarcal cau fins al 64% quan s’hi afegeixen les dades dels pobles petits, que continuen amb el sistema de recollida convencional.